H bluegr Hotels & Resorts συνεργάζεται πλέον με τον σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη, προσφέροντας μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες στους επισκέπτες των ξενοδοχείων στην Κρήτη και στην Αθήνα.

Ο Γιάννης Μπαξεβάνης αναλαμβάνει τo consulting των εστιατορίων των ξενοδοχείων Minos Beach art hotel, Minos Palace hotel & suites και Candia Park village στην Κρήτη, καθώς και του Life Gallery στην Αθήνα, φέρνοντας την ξεχωριστή φιλοσοφία του για τη μαγειρική. Στόχος του, να μοιραστεί την αγάπη του για την κρητική παράδοση με επισκέπτες από όλο τον κόσμο μέσα από μια σειρά νέων πιάτων, αφιερωμένων στην τέχνη της ελληνικής κουζίνας.

Η γαστρονομική φιλοσοφία της bluegr Hotels & Resorts είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη χρήση τοπικών προϊόντων και φρέσκων πρώτων υλών με στόχο την εξαιρετική ποιότητα, φιλοσοφία την οποία ασπάζεται και ο Γιάννης Μπαξεβάνης μέσα από το τρίπτυχο απλότητα, φρεσκάδα και υγιεινή διατροφή που χαρακτηρίζει την κουζίνα του.

Η ομάδα των σεφ των τεσσάρων ξενοδοχείων της bluegr Hotels & Resorts ετοιμάζεται για μια νέα εποχή γεμάτη εμπνευσμένες γαστρονομικές δημιουργίες υπό την καθοδήγηση του Γιάννη Μπαξεβάνη. Η Καλλιόπη Κουρκουτάκη (νέα επικεφαλής στην κουζίνα του Minos Beach art hotel), ο Κυριάκος Μυλωνάς (head chef του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο La Bouillabaisse του Minos Beach art hotel, από το 2007), ο Άγγελος Αγγελούδης (νέος head chef στο Minos Palace hotel & suites), ο Λάμπρος Τσιαμπαλής (chef στο Candia Park village) και ο Διονύσης Ζαχαρόπουλος (νέος head chef στο Life Gallery athens) είναι έτοιμοι να συστήσουν τη νέα γαστρονομική εποχή του ομίλου. Μια γαστρονομική εποχή στην οποία θα αναδειχθούν οι θησαυροί της Ελλάδας μέσα από συνεργασίες με ανεξάρτητους προμηθευτές και μικρούς παραγωγούς από κάθε γωνιά της χώρας.

Ενόψει της καλοκαιρινής σεζόν του 2019 μάλιστα, ο Γιάννης Μπαξεβάνης και ο Γάλλος chef Xavier Bouriot πραγματοποίησαν ένα ειδικό επιμορφωτικό σεμινάριο στην Κρήτη, το τριήμερο 16-19 Φεβρουαρίου. Η ομάδα της bluegr Hotels & Resorts εκπαιδεύτηκε πάνω σε μοντέρνες τεχνικές για ζεστούς και κρύους μπουφέδες, εξασφαλίζοντας την υψηλότερη ποιότητα στους επισκέπτες των ξενοδοχείων.