O Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων Θρυλορίου διοργανώνει για μία ακόμη χρονιά τις εκδηλώσεις της Αγίας Μαρίνας «Παρακάθ’ κι Αροθυμίας», οι οποίες θα διαρκέσουν από τις 12 έως τις 17 Ιουλίου 2019.

Στο πλαίσιο των παραπάνω εκδηλώσεων, στις 13 Ιουλίου 2019, ο σύλλογος θα πραγματοποιήσει το «5ο έτος Ποντιακής Γαστρονομίας» σε συνεργασία με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος. Πρόκειται για μια προσπάθεια προβολής και ανάδειξης του διατροφικού πολιτισμού, της ιστορίας, της νοστιμιάς και της υγιεινής της Ποντιακής κουζίνας, μέσα από ένα διαγωνισμό μαγειρικής, που θα λάβει χώρα στην πλατεία του Θρυλορίου στην Κομοτηνή, στις 8.30 μ.μ.

«Ελάτε για άλλη μια χρονιά να μαγειρέψουμε τις συνταγές των γιαγιάδων και των μανάδων μας, να αναδείξουμε το απλό, αλλά ταυτόχρονα νόστιμο και υγιεινό ποντιακό μας φαγητό και μέσα από αυτό τη φιλοξενία μας, ένα από τα πιο όμορφα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του Ελληνισμού. Γιατί σε κάθε ποντιακό σπίτι το τραπέζι ήταν, είναι και θα είναι πάντα στρωμένο. Δεχθείτε την πρόσκλησή μας να συμμετάσχετε στη γιορτή παράδοσης που διοργανώνουμε εδώ στην ακριτική μας Θράκη, συμβάλλοντας έτσι στην προσπάθειά μας για την ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου της χώρας μας», αναφέρουν σε κοινό τους μήνυμα η πρόεδρος Χρύσα Μαυρίδου και η γενική γραμματέας Αναστασία Σαββίδου.