Οι Gastronomy Wednesdays ολοκληρώνονται για φέτος με τον σεφ Αλέξανδρο Τσιοτίνη να φιλοξενείται στην κουζίνα του Island στις 4 Σεπτεμβρίου.

Mετά λοιπόν τους Νίκο Καραθάνο, Γκίκα Ξενάκη, Δήμο Μπαλόπουλο, Άνταμ Κονταβά, Μιχάλη Νουρλόγλου, Δήμο Σαμουράκη, Γιώργο Παπακώστα, Δημήτρη Σκαρμούτσο, Δημήτρη Δημητριάδη, Γιάννη Παρίκο και Νίκο Θώμα οι Gastronomy Wednesdays επιστρέφουν με τον Αλέξανδρο Τσιοτίνη.

Με εστιατόριο, του οποίου το όνομα είναι ένα έξυπνο λογοπαίγνιο, ο ταλαντούχος σεφ έκανε την πολυαναμενόμενη είσοδό του ως επιχειρηματίας στην αθηναϊκή γευστική σκηνή πριν από περίπου 5 χρόνια. Ο λόγος για το CTC, το οποίο σε σύντομο χρονικό διάστημα λειτουργίας κέρδισε τις εντυπώσεις αποσπώντας θετικές κριτικές από το ελληνικό -και όχι μόνο- κοινό. Η επαγγελματική θητεία του εντυπωσιακή, σε εστιατόρια της γαλλικής πρωτεύουσας, όπως το «Arpege» του Alain Passard (3* Michelin), το εστιατόριο της Helenne Darroze (2* Michelin), το «Epicure» του Eric Frechon (3*Michelin), το «L’Astrance» του Pascal Barbot και το περίφημο «Noma» στην Κοπεγχάγη. Σε ελληνικό έδαφος συνεργάστηκε με το «Beau Brummel» (με το  Γιάννη Μπαξεβάνη) στην Κηφισιά, τη «Σπονδή» και ως επικεφαλής στα «Περιβόλι» (Σαντορίνη) και «Καλυψώ» του υπερπολυτελούς ξενοδοχείου «Elounda Peninsula». Το 2015 διακρίθηκε ανάμεσα σε χιλιάδες νέους σεφ παγκοσμίως εκπροσωπώντας τις χώρες της Μεσογείου στον τελικό του παγκόσμιου διαγωνισμού «San Pellegrino Young Chef Of The Year». Η συνεργασία του με τον πυλώνα της γαστρονομίας της Σαντορίνης Γιώργο Χατζηγιαννάκη, ως executive chef στην εμβληματική «Σελήνη», συζητήθηκε πολύ. Στα πιάτα του αποτυπώνεται η δημιουργική, ώριμη, σύγχρονη εκδοχή της εγχώριας γαστρονομίας με διεθνείς αναφορές.

Μενού γευσιγνωσίας

Τα καλωσορίσματα του Σεφ
Μύδια σαγανάκι – Κοκκοράκι παστιτσάδα – Ταρτάρ ροφού Αθηναϊκή

Βελουτέ Καλαμπόκι αρωματισμένη με αστακό
Και αφρό από τρούφα και περγαμόντο

Καλαμαράδα με υφές ντομάτας

Αρνίσια πικάνια
Με μελιτζάνα, ρεβύθια και μαύρο σκόρδο

Ναμελάκα γιαούρτι
με ντομάτα, βατόμουρο, ελαιόλαδο
και σορμπέ λίτσι μαστίχα

info
27ο χλμ Αθηνών – Σουνίου, Βάρκιζα, Κρατήσεις: 210 96 53 563 -564