Το wine festival Βάκχες επιστρέφει για δεύτερη χρονιά, την Παρασκευή 6 Μαρτίου, στο Ρομάντσο.

Φέτος, συμμετέχουν 20 Έλληνες παραγωγοί, οι οποίοι ακολουθούν μια κοινή φιλοσοφία στην καλλιέργεια και την οινοποίηση. Συγκεκριμένα, πρόκειται για οινοποιούς που κάνουν όσο το δυνατόν χαμηλότερες παρεμβάσεις στα κρασιά τους, χωρίς χρήση χημικών σκευασμάτων και ακολουθώντας βιολογικές και βιοδυναμικές μεθόδους και πρακτικές στο αμπέλι και κάνοντας χρήση γηγενών ζυμών στο οινοποιείο. Με απόλυτη εμπιστοσύνη στις δυνάμεις της φύσης, στόχος τους είναι να την αφήσουν να εκφραστεί μέσα από τα κρασιά τους χωρίς να την επικαλύπτουν οι ανθρώπινες παρεμβάσεις.

Μάλιστα, οι περισσότεροι από αυτούς σπανίως συμμετέχουν σε εκθέσεις κρασιού, οπότε είναι μια μοναδική ευκαιρία για το οινόφιλο κοινό να τους γνωρίσει από κοντά και να δοκιμάσει τα κρασιά τους. Αναλυτικά, τα οινοποιεία που συμμετέχουν είναι: το Οινοποιείο Σκλάβος, το Οινοποιείο Πετρακόπουλος, το Akra Chryssos, το Οινοποείο Γκαράλης, η Ενδοχώρα, το Domaine de Kalathas, το Χ-Bourgo, το Sant Or, το Oenos Nature, το Τετράμυθος, το Τhe Knack Prοject, η Oικογένεια Γεώργα, το Κτήμα Καρανίκα, το Κτήμα Τάτσης, ο Δαλαμάρας, ο Θυμιόπουλος, ο Μαρκοβίτης και ο Ζαφειράκης.

Αλλά επειδή έχουμε να κάνουμε και με μουσική γιορτή, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ζωντανά μερικούς από τους πιο σημαντικούς μουσικούς της εναλλακτικής αθηναϊκής και διεθνούς σκηνής. Στο φεστιβάλ συμμετέχουν με live οι: 10.000 Russos & special guests, Kolida Babo και Raed Raees, DJ Sets από τους Teranga Beat και Valisia Odell, ενώ υπάρχει και After party. Σημειώνεται ότι στα μπαρ του χώρου σερβίρονται όλη την ημέρα αλλά και στο party κρασιά.

info
6 Μαρτίου, Βάκχες 2.0 Wine Festival, Ρομάντσο, Αναξαγώρα 3-5, Αθήνα, Είσοδος: 10€.
Διάρκεια: 11:00π.μ. – 23:59