Αυτό το Σάββατο, 21 Μαρτίου, το Breeder Feeder πραγματοποιεί μια βραδιά hinamatsuri σχεδιασμένη από τις Ningyo Fans. Για να δεις τι είναι αυτό συνέχισε να διαβάζεις…

Hinamatsuri λέγεται στην Ιαπωνία η γιορτή των κοριτσιών. Τον Μάρτιο, τα κορίτσια γιορτάζουν το φεστιβάλ της κούκλας (Hina – ningyo), επιδεικνύοντας πάνω σε κόκκινο χαλί μια σειρά από αυτοκρατορικές κούκλες στολισμένες με άνθη ροδακινιάς. Είναι η μέρα που όλη η οικογένεια γιορτάζει την ευτυχία και ευημερία των μικρών κοριτσιών, αλλά και μια μέρα για διασκέδαση και γιαπωνέζικο σπιτικό φαγητό.

Η Βίκυ Κωστοπούλου και η Λία Μανσόλα, κοινώς The Ningyo Fans, αθεράπευτες fans της ιαπωνικής κουλτούρας και κουζίνας, έχοντας μαθητεύσει δίπλα στην καταπληκτική μαγείρισσα και Γιαπωνέζα μαμά Εμίκο Τσουτσούμι, επαναλαμβάνουν την εμπειρία και τη μοιράζονται με τους θαμώνες του Breeder Feeder.

japanese-food1

Το μενού περιέχει μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα που προσφέρονται στη γιορτή αυτή στα σπίτια της Άπω Ανατολής: Chirazi Sushi, ένα ανοιχτό σούσι που σερβίρεται σε πιάτο, γνωστό και ως «Αυτοκρατορική Σαλάτα», παραδοσιακή μαμαδίστικη Soba noodle soup, Tataki beef, ένα είδος γιαπωνέζικου Carpaccio.

Το Hinamatsuri Menu αναλυτικά
Seaweed & Shrimp Salad

Γιαπωνέζικη σαλάτα με φύκι και γαρίδα

Soba Noodle Soup
Σούπα με soba noodles, φρέσκο ginger και μανιτάρια σίτακε σε παραδοσιακό γιαπωνέζικο ζωμό

Tataki Beef with Oshitashi Salad
Γιαπωνέζικο Carpaccio από μοσχάρι μαριναρισμένο σε σόγια και ζάχαρη
Σαλάτα σπανάκι στον ατμό με καβουρδισμένο σουσάμι και bonito flakes

Chirashi Sushi
Ανοιχτό σούσι με φύκι νόρι, θαλασσινά, σολωμό, ομελέτα

Sake Nama Choco

Σοκολατένια τρουφάκια με σάκε

info
Breeder Feeder, Περδίκα 6, Μεταξουργείο, Αθήνα, τηλ. 210 3317527, www.thebreederfeeder.blogspot.com. Τιμή μενού: 30 ευρώ.