Για μια ακόμα φορά η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας έδειξε την προσήλωσή της στην προστασία των θαλασσών με τον καθαρισμό βυθού στο λιμάνι της Βόνιτσας.

Mε 23 μέλη η παραγωγή των οποίων αντιπροσωπεύει περίπου το 80 % της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας, η μη κερδοσκοπική Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) έθεσε από το 2016 ένα στόχο: να δημιουργήσει μια εθνική ταυτότητα για τα ελληνικά φρέσκα ψάρια με την υιοθέτηση της σήμανσης Fish From Greece.

Ένα διεθνές «διαβατήριο» για την προώθηση του προϊόντος στο εξωτερικό στηρίζοντας κάθε προσπάθεια των μελών της με ενημέρωση, δικτύωση, συλλογικότητα και επικοινωνία. Και στο πλαίσιο αυτού του πολύπλευρου ρόλου εντάσσεται και το Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής και Κοινωνικής Ευθύνης που περιλαμβάνει δράσεις καθαρισμού λιμανιών και βυθών ανά την Ελλάδα, κυρίως σε περιοχές όπου δραστηριοποιούνται τα μέλη της, καθώς και την πρόσφορά φρέσκων ψαριών ιχθυοκαλλιέργειας σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη, μέσω της συνεργασίας με μη κυβερνητικές οργανώσεις και Κοινωνικά Παντοπωλεία.

Ανταποκρινόμενη, λοιπόν, στην πρόσκληση του Δήμου Ακτίου- Βόνιτσας, η ΕΛΟΠΥ οργάνωσε την Παρασκευή 16 Απριλίου 2021 έναν ακόμη εθελοντικό καθαρισμό με τη συμμετοχή της τοπικής μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας και της τοπικής καταδυτικής ομάδας. Η επιλογή όχι τυχαία αφού το γραφικό λιμάνι της Βόνιτσας αποτελεί τουριστικό προορισμό μεγάλου φυσικού κάλλους και ιστορικού ενδιαφέροντος.

«Για όλους εμάς στην ΕΛΟΠΥ», εξήγησε η Ισμήνη Μπογδάνου, Διευθύντρια Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας, «η θάλασσα είναι το σπίτι μας, εκεί όπου μεγαλώνουν κάτω από αυστηρές προδιαγραφές ποιότητας τα ελληνικά ψάρια ιχθυοκαλλιέργειας. Είμαστε ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι σε όλα τα θέματα που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος και τη διατήρηση της ζωής και της βιοποικιλότητας μέσα και γύρω από τη θάλασσα. Καθαρά και όμορφα λιμάνια, σημαίνει προσέλκυση επισκεπτών και αύξηση της δραστηριότητας των τοπικών επιχειρήσεων. Για την ΕΛΟΠΥ, η ιχθυοκαλλιέργεια και ο τουρισμός είναι δύο δραστηριότητες που βαδίζουν μαζί και συμβάλλουν στη διαμόρφωση του του ΑΕΠ της χώρας μας.».

Για περισσότερες πληροφορίες: fishfromgreece.com

Δείτε επίσης:

Ψάρι: το Α και το Ω στη διατροφή μας

Η ΕΛΟΠΥ στηρίζει το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Φιλιατών

Τσιπούρα με πορτοκάλι και σταφίδες