Ο διαγωνισμός που πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο Clap the restaurant του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης στις 25 Οκτωβρίου ανέδειξε νικήτρια την Κωνσταντίνα Βούλγαρη-Κοντεσοπούλου, που εντυπωσίασε τους κριτές παρουσιάζοντας ένα πραγματικά πρωτότυπο μπέρκερ.

Η κριτική επιτροπή αποτελούνταν από τους σεφ Χρόνη Δαμαλά, Νίκο Καραθάνο, Γκίκα Ξενάκη, Ηλία Σκουλά και τον ειδικό σύμβουλο σε θέματα σχετικά με τη γαστρονομία, Χρήστο Σοκόλη. Οι καλεσμένοι ήταν γνωστοί σεφ, δημοσιογράφοι και ειδικοί της γαστρονομίας.

GS0558

Οι 11 διαγωνιζόμενοι σπουδαστές μαγειρικής και ερασιτέχνες μάγειρες απ’ όλη τη Ελλάδα παρουσίασαν στους κριτές μπέργκερ με έμπνευση από αγαπημένες μεσογειακές συνταγές που περιείχαν ξεχωριστά υλικά, όπως γαριδάκι συμιακό, ροδοσταμιά, ξύγαλο Σητείας κ.ά, τα οποία συνδύασαν με τα ιδιαίτερα ψωμιά της Délifrance.

BURGER-11

Νικήτρια αναδείχθηκε η Κωνσταντίνα Βούλγαρη-Κοντεσοπούλου, παρουσιάζοντας ένα burger από κουνέλι στιφάδο με νεροκάρδαμο, γλιστρίδα, καραμελωμένα κρεμμύδια, ξύγαλο Σητείας και λαλάγγια πατάτας σε ψωμί brioche βουτύρου.

GS0773

Το έπαθλο της νικήτριας του διαγωνισμού είναι ένα ταξίδι στο Μονακό με τα μέλη της κριτικής επιτροπής για να παρακολουθήσει το Chefs’ World Summit, το πρώτο παγκόσμιο συνέδριο υψηλής γαστρονομίας με τη συμμετοχή περισσότερων από 1.000 σεφ απ’ όλο τον κόσμο, που ξεκινά στις 27 Νοεμβρίου.