Θυμάστε την ομάδα «Περβολάρηδες Θεσσαλονίκης» που θέλει να ρίξει «βόμβες» σπόρων σε άγονα εδάφη; Μπορείς να τους βοηθήσεις πηγαίνοντας τους κουκούτσια αυτό το Σάββατο.

Ειδικότερα, η ομάδα θα συλλέγει σπόρους το Σάββατο 12 Οκτωβρίου, στις 11 το πρωί, με το «Δωμάτιο της Γειτονιάς» στην οδό Μυκόνου 2, στην Κάτω Τούμπα. Καλεί λοιπόν τους Θεσσαλονικείς να μην πετάνε τα κουκούτσια τους στα σκουπίδια, αλλά να τους τα πάνε για να δημιουργήσουν τις περίφημες βόμβες σπόρων.

Παράλληλα, αυτό το Σάββατο θα πραγματοποιήσουν και εργαστήριο μελισσοκομίας και θα παρουσιάσουν τη δράση τους μέσα από μια ανοιχτή συζήτηση σχετικά με την ενεργοποίηση της γειτονιάς.

Σημειώνεται ότι το «Δωμάτιο της Γειτονιάς» είναι ένα πρόγραμμα του δήμου Θεσσαλονίκης, που υλοποιείται στις Β’, Γ’ και Δ’ Δημοτικές Κοινότητες από τη Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία ΠΕΡΑ, με την υποστήριξη του Κέντρου Επιχειρηματικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ). Το πρόγραμμα πραγματοποιείται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με στόχο να φέρει πιο κοντά τους κατοίκους της κάθε κοινότητας και να ενθαρρύνει την ανταλλαγή γνώσεων και την ανάπτυξη δεξιοτήτων μέσω της συναναστροφής.