Την Τρίτη 16 Οκτωβρίου του 2018 έλαβε χώρα στον Πειραιά και συγκεκριμένα στο 28ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά, ένα διαδραστικό εκπαιδευτικό παιχνίδι με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αρχιμαγείρων την 20η Οκτωβρίου.

Η εκδήλωση είχε σκοπό να προάγει τη μαγειρική τέχνη στα παιδιά, κάνοντας την υγιεινή διατροφή διασκεδαστική κι ελκυστική γι’ αυτά. Στην παιδική αυτή γιορτή «Healthy Foods for Growing Up», τα παιδιά έμαθαν υγιεινές συνήθειες διατροφής και μέτρα ασφαλείας- υγιεινής ενώ ταυτόχρονα πειραματίστηκαν και διασκέδασαν μαγειρεύοντας διάφορες συνταγές της διοργανώτριας Chef Ευανθίας Βοναζούντα, Culinary Judge WACS- Διευθύντρια Τμήματος Γυναικών της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ»- Καθηγήτρια Μαγειρικής Τέχνης ΙΕΚ Πειραιά, πάντα με την εποπτεία της ίδιας και της ομάδας της, ενώ επίσης δοκίμασαν την κάθε μαγειρική δημιουργία τους με συνοδεία από smoothies.

Στους μικρούς μάγειρες μοιράστηκαν αναμνηστικά δώρα όπως οι χειροποίητες μαγειρικές στολές που φτιάχτηκαν ειδικά για τα παιδιά, τα βιβλία συνταγών που δημιούργησαν τα ίδια τα παιδιά κατά την εκδήλωση, πιστοποιητικά συμμετοχής στο μαγειρικό παιχνίδι κι όλα αυτά μέσα σε χρωματιστή τσαντούλα που περιείχε φρούτα, λαχανικά κι εμφιαλωμένο νερό.

Παράλληλα, στο πλαίσιο διεξαγωγής της εκδήλωσης για την υγιεινή παιδική διατροφή, πραγματοποιήθηκε συνεχιζόμενη παρουσίαση ξεκινώντας από την βρεφική ηλικία των 6 μηνών και την εισαγωγή των στέρεων τροφών. Πρόκειται για το πρώτο διαδραστικό σεμινάριο που αφορά στην πρώτη γνωριμία των βρεφών με το μαγικό κόσμο των τροφών, δίνοντας τις σωστές βάσεις μέσα από τα μάτια επαγγελματιών υγείας ειδικών στα θέματα διατροφής. Την συζήτηση συντόνιζε μια ομάδα επιστημόνων μαιών, ειδικές σε θέματα μητρικού θηλασμού και καταρτισμένες σε θέματα βρεφικής διατροφής. Στο τέλος του σεμιναρίου δόθηκε πλούσια βιβλιογραφία όπως και οι νέες συστάσεις για την εισαγωγή στέρεων τροφών στον 1ο χρόνο ζωής του Υπουργείου Υγείας.

Πάνω στο θεωρητικό αυτό κομμάτι, δημιουργήθηκαν υπέροχες συνταγές βασισμένες σε επιστημονικά δεδομένα και παρουσιάστηκαν μαγειρικές τεχνικές για τη σωστή κι ασφαλή δημιουργία της βρεφικής τροφής από τη διοργανώτρια Executive Chef Ευανθία Βοναζούντα και την ομάδα της. Η μοναδική Νεράιδα Melenia ClownDoctor κι η ομάδα της κράτησε συντροφιά στα παιδιά με τα παιχνίδια και τα μαγικά της κόλπα.