Την Τρίτη, 19 Μαρτίου, τα Gastronomic Sessions επιστρέφουν στο JuJu Bar & Restaurant, με μία ακόμα μοναδική βραδιά γευσιγνωσίας.

Την τιμητική του θα έχει το πολυβραβευμένο κτήμα Masciarelli από την περιοχή του Abruzzo στην Ιταλία. Η σύζυγος του Gianni Masciarelli και ιδιοκτήτρια Marina Cvetic, θα αναλάβει την ξενάγηση των επισκεπτών της βραδιάς στον κόσμο του κρασιού και θα αφηγηθεί την ιστορία, την γέννηση και την ανάπτυξη, αλλά και τα μυστικά του οίκου. Επίσης, τον τρόπο με τον οποίο ανέδειξαν τις τοπικές και μοναδικές ποικιλίες που συναντάμε μόνο στην περιοχή Abruzzo: την λευκή ποικιλία Trebbiano Abruzzese (Marina Cvetic Trebbiano D’Abruzzo Riserva) και την ερυθρή Montepulciano (Villa Gemma, Montepulciano D’Abruzzo), που σήμερα βρίσκονται στην κορυφή του Ιταλικού αμπελώνα. Η δοκιμή θα πλαισιωθεί από ένα μενού τεσσάρων πιάτων, ειδικά σχεδιασμένο από τον σεφ του εστιατορίου Σάββα Ληχανίδη, για τα εμβληματικά αυτά κρασιά.

Πιο συγκεκριμένα, carpaccio μυλοκόπι με ξινόμηλο, ketchup από mango, gel τσίλι, λάδι κόλιανδρου και πίκλες κρεμμυδιού, ραβιόλι γαρίδας με μασκαρπόνε, σάλτσα vierge και αφρό αχινού, φιλέτο μοσχαρίσιο μπορντελαίζ, πουρέ παντζαριού με φυστικοβούτυρο, μανιτάρια King Oyster και echalotes και finger σοκολάτας Valrhona Biskelia με σάλτσα πορτοκαλιού sperone είναι τα πιάτα που θα θα ετοιμάσει ο σεφ.

Λίγα λόγια για τον Οίκο Masciarelli

Το πάθος του Gianni Masciarelli για τους αμπελώνες και τα κρασιά της περιοχής Abruzzo που βρίσκεται στο κέντρο της Ιταλίας στα παράλια της Αδριατικής το κληρονόμησε από τον παππού του και το όνειρο του ήταν να δώσει αξία στις τοπικές ποικιλίες και από κρυμμένο μυστικό που ήταν, να αποκτήσουν διεθνή αναγνώριση. Το 1981 ιδρύει τον οίκο Masciarelli. Οι νέες ιδέες άρχισαν να γίνονται πράξη στους αμπελώνες και στην οινοποίηση. Ήταν ο πρώτος που έφερε τα γαλλικά βαρέλια στην περιοχή, και αναμόρφωσε τους αμπελώνες ώστε να έχουν μικρότερη παραγωγή και καλύτερη ποιότητα φρούτου.

info
19/3, 21.00. Οι κρατήσεις είναι απαραίτητες. Τηλ. 2107207000. Κόστος συμμετοχής/ άτομο: 95€.