Tην Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου, πέντε μοναδικά αποστάγματα, που αποτελούν πολύτιμο θησαυρό της σκωτσέζικης κληρονομιάς, έχουν την τιμητική τους σε μια μοναδική βραδιά που θα πραγματοποιηθεί στο Local Bar Diner Cafe της Θεσσαλονίκης.

Τα “Last Great Malts” της Σκωτίας, Aberfeldy, Royal Brackla, Aultmore, Craigellachie και Deveron ήταν ένα μυστικό που εδώ και πολλά χρόνια το γνώριζαν λίγοι. Οι λάτρεις του malt whisky, λοιπόν, στη Θεσσαλονίκη θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν αυτά τα πέντε μοναδικά single malts συνδυάζοντάς τα με ένα ξεχωριστό μενού ειδικά σχεδιασμένο από τον chef του Local Bar Diner Cafe Ανδρέα Κλαυδιανό και την ομάδα του.

Στην ξεχωριστή βραδιά οικοδεσπότες θα είναι ο Στέφανος Παρασκευούδης από το The Bartender Institute και Στέφανος Κόγιας από το Wine Style, που αναλαμβάνουν να μυήσουν τους θαμώνες στην απόλαυση των μοναδικών αυτών “Last Great Malts” της Σκωτίας. Θυμηθείτε όμως να κλείσετε έγκαιρα τραπέζι γιατί ο αριθμός των κρατήσεων περιορίζεται στα 40 άτομα.

malt-whiskey

Το μενού της βραδιάς

* Smoked salmon cheesecake (Στρώσεις καπνιστου σολομού και μασκαρπόνε αρωματισμενο με lime) συνδυασμένο με Deveron, Aged for 12 Years, Highland Single Malt

* Waldorf salad (Τρυφερά φύλλα Γαλλικής σαλάτας με τ τραγανό πράσινο μήλο και καβουρδισμένα αμύγδαλα) συνδυασμένη με Aultmore, Aged for 12 Years, Speyside Single Malt

* Truffle risotto (Φρεσκοτριμμένος βολβός τρούφας επάνω σε Ριζότο μανιταριών με hamon Serrano) συνδυασμένο με Royal Brackla, 12 Years Old, Highland Single Malt

* B.B.Q. porketta (traditional Italian porketta στο φούρνο με την τεχνική slow cooking για 5 ώρες με πατάτες jacket) συνδυασμένο με Graigellachie, Aged for 13 Years, Speyside Single Malt

* Gianduja tart (Τραγανή τάρτα βανίλιας με ζεστή σάλτσα σοκολάτας Gianduja, αρωματισμενη με πορτοκάλι) συνδυασμένο με Aberfeldy, 12 Years in Oak, Highland Single Malt

info
Παλαιών Πατρών Γερμανού 17, Θεσσαλονίκη τηλ. 231 0223307, www.localthessaloniki.gr
Τιμή μενού με τα 5 Last Great Malts: 35 ευρώ/άτομο. Ώρα προσέλευσης: 21:00.