Το τετραήμερο 23-26 Φεβρουαρίου, το Παρίσι φιλοξενεί στο Parc des Expos de Porte de Versailles τυριά και τυροκομικά προϊόντα παραγωγών από όλη της Ευρώπη.

Φέτος, στην φημισμένη έκθεση τυριού τιμώμενος προορισμός είναι η Ισπανία οπότε οι επισκέπτες θα ανακαλύψουν περισσότερους από 150 ισπανικούς γαστρονομικούς θησαυρούς όπως τα Torta del Casar, Manchego, queso Tetilla, Mahon, Cabrales, Picon, Idiazabal κ.ά. «Η Ισπανία έχει μακρά τυροκομική παράδοση η οποία εμπλουτίστηκε ανά τα χρόνια με κέλτικες, αραβικές και ρωμαϊκές επιρροές. Την επιλέξαμε ως τιμώμενη χώρα της φετινής έκθεσης για να προβάλλουμε τη δυναμική και την ποικιλία της παραγωγής τους», αναφέρει η Céline Glineur, διευθύντρια της έκθεσης. Το συγκεκριμένο τετραήμερο θα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για τους επισκέπτες να παρακολουθήσουν επαγγελματικά masterclasses σχετικά με το τυρί. Κρασί, μπίρα, ουίσκι, σαμπάνια, sake, μέλι, μαρμελάδες, ακόμα και σοκολάτα θα δώσουν επίσης «παρών» σε κλασικούς αλλά και ανατρεπτικούς συνδυασμούς ενώ θα επιλεχθούν ακόμα τα καλύτερα προϊόντα και θα διεξαχθεί διαγωνισμός για το καλύτερο πλατό τυριών.

info
salon-fromage.com