Μπορεί μία φωτογραφία να έχει…γεύση; Η απάντηση τελικά είναι πως ναι. Κάτι που φάνηκε στον 2ο Διαγωνισμό Γαστρονομικής Φωτογραφίας, που συμμετείχαν 109 διαγωνιζόμενοι με 391 φωτογραφίες.

Το έργο της κριτικής επιτροπής δύσκολο, καθώς έπρεπε να επιλέξει από τις 43 φωτογραφίες που προκρίθηκαν τις πέντε κορυφαίες που διεκδικούσαν τα βραβεία και άλλες πέντε που οι δημιουργοί τους θα παρακολουθήσουν το τριήμερο workshop «Φωτισμός & Γαστρονομία» με τον διακεκριμένο Δάσκαλο της Φωτογραφίας, Ανδρέα Σμαραγδή.

Προσωπικότητες καταξιωμένες στο χώρο της φωτογραφίας, της γαστρονομίας, των εικαστικών και του food styling απάρτιζαν την κριτική επιτροπή που επέλεξε τους πέντε κορυφαίους διαγωνιζόμενους.

Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής είναι ο Ανδρέας Σμαραγδής, καταξιωμένος διεθνώς μετρ της φωτογραφίας, η εικαστικός Άντα Πετρανάκη, ο Σαράντος Παπαδόπουλος Executive Chef, καθηγητής στα ΙΕΚ ΑΦΛΑ, και η Αντωνία Κατή Food Photographer- Food Stylist.

Τη θέση του επίτιμου κριτή κατείχε ο Τάσος Τόλης Executive Chef, Επίτιμος Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος και Head of Gastronomy στην Ακαδημία Γαστρονομίας της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος.

Οι νικητές του διαγωνισμού είναι:

1° Βραβείο: Φωτογραφία “Χωρίς Τίτλο 10”, φωτογράφος Μιράντα Παπαδοπούλου, Φωτογραφική μηχανή Nikon, Πλαίσιο

2° Βραβείο: Φωτογραφία “Il fiore”, φωτογράφος Τάσος Πρασσάς, Υποτροφία Φοίτησης στο Τμήμα Μαγειρικής Τέχνης ΙΕΚ ΑΛΦΑ ΠΕΙΡΑΙΑ

3° Βραβείο: Φωτογραφία “Χωρίς τίτλο 58”, φωτογράφος Γιάννης Τζιμπρές, Ταξίδι στη Ρόδο για 2 άτομα, 3 ημ/2 διαν

4° Βραβείο: Φωτογραφία “Τηνιακός Μπαξές”, φωτογράφος Χρύσα Παρασκευά, Σετ επαγγελματικά μαχαίρια, ΙΕΚ ΑΛΦΑ ΠΕΙΡΑΙΑ  & την K. Athanasiou Exhibition

5° Βραβείο: Φωτογραφία “Λευκή Αρμονία”, φωτογράφος Μαρίνα Λυπηρίδου, Φωτογραφικό Λεύκωμα του Ανδρέα Σμαραγδή με τίτλο “Τσικουδιά – Κρήτης Πνεύμα”, το οποίο απέσπασε το 3° Παγκόσμιο Βραβείο Φωτογραφίας

Το workshop με το Δάσκαλο της φωτογραφίας Ανδρέα Σμαραγδή έχει θέμα «Φωτισμός & Γαστρονομία».
1η & 2η ημέρα: «Φωτισμός & Γαστρονομία».
3η ημέρα: Ελεύθερη φωτογράφιση των εγκαταστάσεων του χορηγού που θα φιλοξενήσει το Workshop.

Δείτε επίσης:
Τι αλλαγές θα δούμε στο λιανεμπόριο τροφίμων την επόμενη διετία μετά την πανδημία

Παπαθανάσης: Μετά το Πάσχα με τραπεζάκια έξω το άνοιγμα της εστίασης

Σημαντικές απώλειες στις εξαγωγές ελληνικού οίνου λόγω πανδημίας