Η Bannie Kang από τη Σιγκαπούρη και το bar ANTI:DOTE, αναδείχθηκε η καλύτερη bartender στον κόσμο για το 2019, στον φετινό διαγωνισμό World Class Bartender of the Year.

Όλα κρίθηκαν στην τελευταία δοκιμασία του speed round, όπου οι τελική 8άδα των bartenders κρίθηκε για την ποιότητα των κοκτέιλ τους, υπό εξαντλητική πίεση χρόνου. Εκεί, η Bannie Kang εντυπωσίασε κριτές και κοινό ολοκληρώνοντας το δικό της Round of Drinks ένα ολόκληρο λεπτό πριν την εξάντληση του χρόνου. Για τους επόμενους δώδεκα μήνες λοιπόν, στο ρόλο της global ambassador για τα Reserve brands της Diageo, η Bannie Kang θα έχει την ευκαιρία να ταξιδέψει ανά τον κόσμο, να βρεθεί σε εθνικούς διαγωνισμούς World Class, να εμπνεύσει και να βραβεύσει νέα ταλέντα και να επισκεφθεί μερικά από τα καλύτερα bars στον κόσμο.

«Ήταν μια απίστευτη εμπειρία και πολύ διασκεδαστική και με σκληρή προετοιμασία και δουλειά! Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους φιναλίστ, είδα τόσα πολλά μοναδικά σερβιρίσματα, θα μπορούσε ειλικρινά να είναι οποιοσδήποτε από εμάς ο νικητής. Έμαθα πολλά, έκανα φίλους που πιστεύω θα τους έχω μια ζωή. Ήταν προνόμιο για μένα να έχω δουλέψει δίπλα σε τόσο αξιόλογους ανθρώπους, τις τελευταίες 5 ημέρες και με εκλεκτά αποστάγματα, στον κορυφαίο διαγωνισμό bartending στον κόσμο. Το ότι κέρδισα ήταν στο κερασάκι στην τούρτα», δήλωσε η Bannie Kang.

Η Bannie Kang ανακάλυψε το πάθος της για την τέχνη του bartending, στην πρώτη της δουλειά ως σερβιτόρα, στο City Space το 2010. Επέστρεψε στη Σεούλ με στόχο να παρακολουθήσει σεμινάρια bartending, πριν μπει στην οικογένεια του ANTI:DOTE το 2013. Μεγαλώνοντας σε μια οικογένεια που δίνει αξία στην υγιεινή διατροφή, η Bannie συχνά δημιουργεί κοκτέιλ, έχοντας κατά νου ιαματικές ιδιότητες και κοινωνικές προεκτάσεις.

Σημειώνεται ότι στη φετινή διοργάνωση ανακοινώθηκε ότι ο επόμενος προορισμός, όπου θα διεξαχθεί ο 12ος Παγκόσμιος Διαγωνισμός Diageo World Class 2020, θα είναι το Σίδνεϋ.