Η πρωτοβουλία που ένωσε τα εστιατόρια της Αθήνας σε μια προσπάθεια αλληλεγγύης προς τους εργαζόμενους σε νοσοκομεία αναφοράς για τον Covid-19, συγκεντρώνει ολοένα και περισσότερες συμμετοχές.

Οι επαγγελματίες της εστίασης, σε μια περίοδο που η συμπαράσταση παντός τύπου είναι για όλους πιο αναγκαία από ποτέ, συνασπίζονται και γίνονται κομμάτι μιας πρωτοβουλίας που σκοπό έχει τη στήριξη των ανθρώπων που εργάζονται στα νοσοκομεία αναφοράς Covid-19. Την αρχή στην #cook4heroes έκαναν τα εστιατόρια Cookoovaya, Travolta και Basegrill, δεδομένου ότι η πρωτοβουλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Wise Food Stories. Σημειώνεται ότι ο θεσμός Wise Food Stories πραγματεύεται θέματα που σχετίζονται με το φαγητό και υποστηρίζει την ελληνική παραγωγή και τη συνεισφορά της στην κοινωνία.

Ακολούθησαν οι Λευτέρης Λαζάρου (Varoulko Seaside), Αλέξανδρος Τσιοτίνης (CTC), Έκτορας Μποτρίνι (Botrini’s) Γιαννης Σαπουντζής (Sapou), Γιάννης Λουκάκος (Ψωμί και Αλάτι, Alio), Άρης Βεζενές (Vezene, Birdman) Γιάννης Μπαξεβάνης (Ark), Χριστόφορος Πέσκιας (Balthazar, different&different catering), Νίκος Ρούσος (Funky Gourmet) και Γκίκας Ξενάκης (Aleria) που συμμετέχουν ενεργά και βοηθητικά σε μια προσπάθεια στήριξης όσων δίνουν προσωπική μάχη για όλους τους συμπολίτες μας. Μάλιστα, οι σεφ Λευτέρης Λαζάρου και Γιάννης Μπαξεβάνης, επειδή ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, προθυμοποιήθηκαν να μαγειρεύουν από το σπίτι. Τα εστιατόρια, τηρώντας αυστηρά όλες τις συνθήκες ασφαλείας και υγιεινής σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών, θα μαγειρεύουν κάποιες μέρες της εβδομάδας για να παρέχουν γεύματα σε προσωπικό (γιατρούς, νοσηλευτές) των νοσοκομείων αναφοράς για τον Covid – 19.


Ο σεφ Λευτέρης Λαζάρου μαγειρεύει από το σπίτι του για την πρωτοβουλία #cook4heroes

H ενέργεια θα διαρκέσει 4 εβδομάδες ενώ η διανομή των γευμάτων και η διαλογή στα νοσοκομεία θα γίνεται από το Δήμο Αθηναίων. Το #cook4heroes πραγματοποιείται με την υποστήριξη των εταιρειών Super Market ΚΡΗΤΙΚΟΣ, Φλωρίδης, Νασόπουλος, Κιβωτός του Δήμου, Ευγενία Ιωάννα Κατσαρού, Bbpackaging με τη λίστα να εμπλουτίζεται συνεχώς. Όλα τα μέτρα προστασίας για την υγεία και την ασφάλεια των συμμετεχόντων αυτής της πρωτοβουλίας θα αναβαθμίζονται και θα επικαιροποιούνται, όταν και όπως χρειάζεται και επιβάλλεται, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και των φορέων της δημόσιας υγείας.

Το άρθρο της εβδομάδας