Νομίζεις ότι τρέφεσαι σωστά και υγιεινά, αλλά η ζυγαριά διαφωνεί; Καιρός να πάρεις μια δεύτερη γνώμη για τις διατροφικές σου συνήθειες, φωτογραφίζοντας το φαγητό σου.

Ας το παραδεχτούμε, όλοι τραβάμε φωτογραφίες του φαγητού μας και μετά τις κοινοποιούμε. Εκτός από τα like και τα comments, όμως, που επιβραβεύουν την επιλογή μας, δεν θα ήταν καλύτερο για την υγεία -και τη γραμμή μας βεβαίως βεβαίως- εάν κάποιος αξιολογούσε το γεύμα μας, αναλύοντας εάν η επιλογή αυτή είναι υγιεινή ή όχι; Αυτό το ρόλο αναλαμβάνει το Eatery. To νέο application, που μας βοηθά να αντιληφθούμε τι ακριβώς τρώμε και να εντοπίσουμε τυχόν διατροφικά λάθη, ώστε να μάθουμε να τρεφόμαστε πιο υγιεινά.

shutterstock_183880562

Απλό όσο ένα κλικ
Η χρήση του Eatery είναι πραγματικά παιχνιδάκι. Απλά τραβάτε μια φωτογραφία από κάθε γεύμα και snack που τρώτε, το βαθμολογείτε χρησιμοποιώντας μια κλίμακα από “υγιεινό” έως “παχυντικό” και μετά, κοινοποιείτε τη φωτογραφία. Η κάθε φωτογραφία που προσθέτετε είναι πλέον διαθέσιμη προς βαθμολόγηση από τους υπόλοιπους χρήστες της εφαρμογής. Βέβαια, με ανάλογο τρόπο βλέπετε φωτογραφίες από τα γεύματα των άλλων χρηστών τις οποίες βαθμολογείτε κι εσείς.

Στο τέλος, το Eatery συλλέγει όλες τις βαθμολογίες και τις αξιολογήσεις και βγάζει μια γενική εικόνα του πόσο δυνατοί ή αδύναμοι είστε απέναντι στις διατροφικές παρασπονδίες. Παράλληλα, οι επιλογές που έχετε κάνει σε φαγητό μένουν διαθέσιμες ώστε να ανατρέχετε σε αυτές ανά πάσα στιγμή κι έτσι να έχετε μια καλή εικόνα του τι ακριβώς τρώτε, αλλά και του τι πρέπει να αλλάξετε ή να βελτιώσετε.

Μας βοηθάει πραγματικά;
Το Eatery δεν θα σας πει τι να φάτε, θα σας βοηθήσει όμως να βελτιώσετε σημαντικά τα γεύματά σας εντοπίζοντας λάθη. Για παράδειγμα μικρές παρασπονδίες, όπως ένα επιπλέον γλυκό, που νομίζατε ότι κάνατε σποραδικά αλλά τελικά αποδεικνύονται καθιερωμένη συνήθεια 2-3 φορές την εβδομάδα. Στόχος της εφαρμογής είναι να μας κάνει πιο υγιείς, να μας βοηθήσει να τρεφόμαστε σωστά, καθώς και να μας κάνει μόνιμα προσεκτικούς με τις επιλογές μας, παραθέτοντας στοιχεία για το τι ακριβώς τρώμε και πόσο καλές ή κακές είναι για τον οργανισμό μας αυτές οι συνήθειες. Όσο περισσότερο χρησιμοποιεί κάποιος την εφαρμογή, τόσα περισσότερα στοιχεία συλλέγονται, με αποτέλεσμα οι διατροφικές συνήθειες να χαρτογραφούνται πιο αποτελεσματικά απ’ ότι εάν, για παράδειγμα, κρατούσε ημερολόγιο με τα γεύματα και τα snack που καταναλώνει ανά ημέρα.

Επιπλέον, η δημοσιοποίηση του πιάτου αποδεικνύεται ωφέλιμη, καθώς όταν κάποιος έχει υπόψη του ότι το φαγητό του θα “εκτεθεί” στα μάτια και κυρίως στην κρίση πολλών τείνει να κάνει πιο υγιεινές επιλογές.

Info
Το Eatery Application είναι διαθέσιμο δωρεάν για iPhone και iPad.