Η δράση «Επιχορήγηση επιχειρήσεων εστίασης για την προμήθεια θερμαντικών σωμάτων εξωτερικού χώρου» που είναι ανοικτή για υποβολή αιτήσεων από τον Ιανουάριο θα κλείσει στο τέλος του έτους.

Σύμφωνα με τη δημοσιευμένη πρόσκληση, η επιχορήγηση αφορά επιχειρήσεις εστίασης και επιχειρήσεις παροχής καταλυμάτων του τουριστικού κλάδου που διαθέτουν εξωτερικό χώρο παροχής υπηρεσιών εστίασης για την προμήθεια θερμαντικών συσκευών εξωτερικού χώρου. Η επιχορήγηση παρέχεται για τη στήριξη της λειτουργίας των επιχειρήσεων εστίασης και των επιχειρήσεων παροχής καταλυμάτων του τουριστικού κλάδου υπό το καθεστώς της πανδημίας της νόσου COVID-19 και ειδικότερα για τη διευκόλυνση της λειτουργίας τους, ακόμα και κατά τη χειμερινή περίοδο, σε εξωτερικούς νόμιμα χρησιμοποιούμενους χώρους, όπου ο καλύτερος αερισμός συμβάλλει στην προστασία της δημόσιας υγείας, με σκοπό την αποφυγή του συνωστισμού στους εσωτερικούς τους χώρους.

Η επιχορήγηση καλύπτει θερμαντικά σώματα εξωτερικού χώρου οποιουδήποτε τύπου (υγραερίου, ηλεκτρικά, φυσικού αερίου, πάνελ υπερύθρων, αλογόνου ή άλλο), αυτόνομα/ μεμονωμένα, ή μέρος κινητού εξοπλισμού που φέρει ενσωματωμένο θερμαντικό σώμα εξωτερικού χώρου, τα οποία είναι/ήταν καινούργια και αμεταχείριστα κατά την αγορά τους. Επιχορηγείται η προμήθεια ενός θερμαντικού σώματος ανά 10 τ.μ. νόμιμα αδειοδοτημένου εξωτερικού χώρου και μέχρι 100 ευρώ για κάθε θερμαντικό σώμα χωρίς ΦΠΑ. Δείτε εδώ όλα όσα πρέπει να ξέρετε.

Η Αίτηση Χρηματοδότησης υποβάλλεται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση https://heating-devices.mindev.gov.gr

Δείτε επίσης:
Κορωνοϊός και Ευρώπη: Πώς διαμορφώνεται ο χάρτης της εστίασης πριν τα Χριστούγεννα

Κορωνοϊός: Oι επιχειρήσεις εστίασης υποχρεούνται να ελέγχουν τα πιστοποιητικά

Τα νέα μέτρα στην εστίαση