Σε μια εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ανακοινώθηκε το ποσό που πρόσφερε η Lidl Hellas για τρίτη χρονιά στο «Χαμόγελο του Παιδιού» για την ενίσχυση της «Εθνικής Τηλεφωνικής Γραμμής για τα Παιδιά SOS 1056».

_K4B2004 new

Η δράση ξεκίνησε την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων προσφέροντας 5 λεπτά από την πώληση κάθε συσκευασίας deluxe. Το συνολικό ποσό που τελικά συγκεντρώθηκε ανέρχεται στις 104.267 Ευρώ! Στο πλαίσιο της εορταστικής εκδήλωσης, παραδόθηκε από τον Πρόεδρο της Lidl Hellas, Ιάκωβο Ανδρεανίδη η επιταγή του χρηματικού ποσού στον Πρόεδρο του Εθελοντικού Οργανισμού Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο παρουσία εκπροσώπων από τα ΜΜΕ. Παρουσιάστρια της εκδήλωσης ήταν η Φαίη Σκορδά. Η παιδική χορωδία του Σπύρου Λάμπρου χρωμάτισε τη βραδιά με όμορφες παιδικές φωνές.

_K4B2137 new

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν και οι συνεργάτες-σεφ της Lidl, Δημήτρης Σκαρμούτσος και Λευτέρης Λαζάρου, οι οποίοι μαγείρεψαν υγιεινά σνακ μαζί με παιδιά που μεγαλώνουν στα Σπίτια του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

_K4B1723 new

Λίγα λόγια για την «Εθνικής Τηλεφωνικής Γραμμής για τα Παιδιά SOS 1056»
Η λειτουργία της «Εθνικής Τηλεφωνικής Γραμμής για τα Παιδιά SOS 1056» που λειτουργεί από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» παρέχει ψυχολογική στήριξη σε παιδιά και εφήβους, συμβουλευτική στήριξη σε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς, παρεμβαίνει σε περιπτώσεις που παιδιά βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο, υποδέχεται και διαχειρίζεται αιτήματα φιλοξενίας παιδιών, κινητοποιεί εθελοντές δότες αίματος και αιμοπεταλίων, ενώ παρέχει και πληροφορίες για θέματα παιδικής προστασίας. Κατά μέσο όρο πραγματοποιούνται περισσότερες από 776 κλήσεις την ημέρα, ενώ το 2014 πραγματοποιήθηκαν συνολικά 283.369 κλήσεις.