Για τα γεύματα, τα δείπνα, τις γιορτινές συγκεντρώσεις, πάντα υπάρχει και το κατάλληλο κρασί. Όμως, επειδή, δεν είμαστε όλοι wine experts, το κτήμα Τέχνη Οίνου, μας δίνει τις δικές του οινικές προτάσεις για τις μέρες των γιορτών.

Για ένα πάρτι με finger food, ταιριαστή επιλογή αποτελεί η σειρά κρασιών Τέχνη Αλυπίας, που μπορεί να καλύψει όλες τις προτιμήσεις και τους πιθανούς συνδυασμούς. Το λευκό, το διάσημο χαρμάνι της Δράμας Sauvignon Blanc και Ασύρτικου, θα ταιριάξουν με πικάντικες και εξωτικές γεύσεις, ενώ το Τέχνη Αλυπίας ροζέ από την ευγενική ποικιλία Syrah, με μια πληθώρα γεύσεων όπως ψαρικά, ψητά λαχανικά αλλά και τυριά, sushi κλπ. Το ερυθρό, χαρμάνι του μπορντολέζικου Cabernet Sauvignon με Αγιωργίτικο, θα συνοδεύσει γεύσεις με κρεατικά, αλλαντικά και κίτρινα τυριά παλαίωσης. Και οι τρεις ετικέτες της σειράς κυκλοφορούν και σε magnum φιάλες (1,5 λίτρο).

Με ποιο κρασί όμως μπορούμε να συνοδέψουμε τη βασίλισσα του γιορτινού τραπεζιού, την ψητή γαλοπούλα; Με το κρασί Ήδυσμα Δρυός Ασύρτικο με το ανοιχτό λεμονί χρώμα του και την λεμονάτη δροσιά του.

Αν διαλέξετε κυνήγι για το γιορτινό τραπέζι, το Ήδυσμα Δρυός Merlot και το Ήδυσμα Δρυός Xi (το νέο ξινόμαυρο της σειράς) θα ταιριάξουν εξαιρετικά. Αυτά τα κρασιά θα συνοδέψουν όμορφα και τα πιάτα κρέατος και τα ώριμα κίτρινα τυριά.

Αν θέλετε να προσφέρετε κάποια κρασιά σε γιορτινό κάλεσμα ως δώρο, μπορείτε να επιλέξετε φιάλες των 750ml (μεμονωμένες φιάλες ή ολόκληρες σειρές) είτε τις magnum. Υπάρχουν σε επιλεγμένες κάβες σε όλη την Ελλάδα.

Δείτε επίσης:

Cheers με χριστουγεννιάτικα κοκτέιλ πριν ή μετά το ρεβεγιόν

Φωκίωνος Νέγρη: 6 στάσεις από το πρωί μέχρι το βράδυ

Γιορτινό τραπέζι: 7 προτάσεις για τα «γύρω-γύρω»