Τα ισχυρά αλκοολούχα ποτά μπορούν να χρησιμοποιούνται και ως αντισηπτικά χεριών στα νοσοκομεία «όταν καθίσταται απολύτως απαραίτητο», αναφέρει το υπουργείο Υγείας της Ιαπωνίας.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Υγείας της Ιαπωνίας αποφάσισε να επιτρέψει τη χρήση ισχυρών αλκοολούχων ποτών ως υποκατάστατο του αντισηπτικού για να αντισταθμίσει τις ελλείψεις που προκαλούνται από την πανδημία του κορωνοϊού. Η απόφαση αυτή εφαρμόζεται κατόπιν της μεγάλης ζήτησης αντισηπτικού από ιατρικά ιδρύματα και κέντρα φροντίδας που σημειώνουν ελλείψεις.

Το ιαπωνικό υπουργείο σημειώνει πως ποτά με υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ που παράγονται από κατασκευαστές ποτών μπορούν να χρησιμοποιηθούν εάν δεν βρεθεί αντισητπτικό. Έχει διαπιστωθεί, πως τα ποτά με περιεκτικότητα αλκοόλ από 70-83% μπορούν να υποκαταστήστουν τα κοινά αντισηπτικά χεριών.

Τέλος, παραδοσιακά ιαπωνικά ποτά όπως το σάκε – με περιεκτικότητα σε αλκοόλ γύρω στο 22% – ή το σότσου – με έως 45% αλκοόλ – δεν ενδείκνυνται, ως εκ τούτου. Παρόλα αυτά,  κάποιοι παραγωγοί σάκε έχουν αρχίσει να παράγουν ισχυρότερα αλκοουλούχα σκευάσματα εξαιτίας των νέων δεδομένων.

Διαβάστε ακόμη:
Κορωνοϊός: Οικογένεια στις Φιλιππίνες αντικαθιστά το αντισηπτικό με ουίσκι

Κορωνοϊός: Φτιάξτε μόνοι σας αντισηπτικό στο σπίτι

Κορωνοϊός: Ο Γκόρντον Ράμσεϊ μάς δείχνει πώς να πλένουμε σωστά τα χέρια μας

Το άρθρο της εβδομάδας