Εικοσιπέντε χρόνια ιστορία και βραβεία που επιβεβαιώνουν τη φήμη. Και αυτή τη φορά το Κτήμα Τέχνη Οίνου επέστρεψε από τη Γερμανία με τη διάκριση του Καλύτερου Παραγωγού στην Ελλάδα.

Όσοι παρακολουθούν τα Mundus Vini ξέρουν ότι δεν πρόκειται για ένα ακόμα διεθνή διαγωνισμό κρασιών. Παρά το γεγονός ότι πραγματοποιούνται στη Γερμανία δύο φορές το χρόνο, πάνω από 11.000 ετικέτες κρασιού κρίνονται από μια εξαιρετική ομάδα ειδικών με αδιαμφισβήτητο κύρος.

Και φέτος, το Κτήμα Τέχνη Οίνου-Wine Art Estate στο Μικροχώρι Δράμας σάρωσε τις διακρίσεις αποσπώντας τρία Χρυσά και δύο Αργυρά που οδήγησαν και στο ειδικό βραβείο Καλύτερου Παραγωγού στην Ελλάδα. Μια τιμή διόλου τυχαία επιβεβαιώνοντας το συστηματικό έργο και την μακρόπνοη προσπάθεια που γίνεται πάνω στην παραγωγή των κρασιών του.

Πιο συγκεκριμένα, τα κρασιά που βραβεύθηκαν με Χρυσό είναι το Ήδυσμα Δρυός Ασύρτικο (οι σοδειές 2019 και 2020) και το Ήδυσμα Δρυός Chardonnay 2019 ενώ με Αργυρό το Τέχνη Αλυπίας λευκό 2020 και το Πλάνο Μαλαγουζιά 2020 βάζοντας υψηλά τον πήχη για την συνέχεια. Μια πρόκληση που κάθε χρόνο αποδεικνύεται πεδίο λαμπρό για την εξέλιξη του Κτήματος.

info:
Kτήμα Τέχνη Οίνου-Wine Art Estate, Μικροχώρι Δράμας, τηλ. 25210 83626, https://www.wineart.gr/

Δείτε επίσης:

Οινικές επιλογές για τα ανοιξιάτικα τραπέζια

Tα οινοποιεία της Βορείου Ελλάδας ανοίγουν τις πόρτες τους

Με τι κρασί θα συνοδέψουμε την ξινομυζήθρα Κρήτης;

Το άρθρο της εβδομάδας