Το φετινό MasterChef έφτασε στο τέλος του και όλοι ανυπομονούν για το αποψινό επεισόδιο και την ανακοίνωση του νικητή που κερδίζει τον τίτλο του Έλληνα Master Chef και το χρηματικό έπαθλο των 50.000 ευρώ.

Η Μαργαρίτα Νικολαΐδη και ο Διονύσης Σαρακίνης, μετά τις εξωτερικές δοκιμασίες του τελικού, που πραγματοποιήθηκαν στο Sani Resort στη Χαλκιδική και περιελάμβαναν τεστ δημιουργικότητας τη μία ημέρα και αντιγραφή πιάτων του καλεσμένου σεφ Fredrik Berselius την επόμενη, επέστρεψαν στην κουζίνα του MasterChef.

Στο επεισόδιο της Τρίτης, 8 Ιουνίου, είδαμε τους δύο φιναλίστ να μπαίνουν ξανά στην κουζίνα του MasterChef για την προτελευταία δοκιμασία του τελικού. Ζητούμενο, να παρουσιάσουν στους τρεις κριτές, στον Σωτήρη Κοντιζά, στον Πάνο Ιωαννίδη και στον Λεωνίδα Κουτσόπουλο, ένα δικό τους μενού. Ένα αναβαθμισμένο, επιπέδου MasterChef, ολοκληρωμένο μενού, απολύτως δικής τους έμπνευσης, αποτελούμενο από τέσσερα διαφορετικά πιάτα, που έπρεπε να κάνουν την διαφορά.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MasterChef GR (@masterchefgr)

Τους περίμενε όμως και μία ευχάριστη έκπληξη, αφού χθες υπήρχε και εξώστης. Εκεί βρίσκονταν οι περισσότεροι υποψήφιοι του φετινού διαγωνισμού, που έκαναν reunion για να στηρίξουν την Μαργαρίτα και τον Διονύση. Δίπλα τους όμως βρέθηκαν και αγαπημένα πρόσωπα των φιναλίστ, η μητέρα και ο σύντροφος της Μαργαρίτας και οι γονείς του Διονύση.

Οι κριτές δοκίμασαν τα πιάτα των δύο φιναλίστ, οι τηλεθεατές ακούσαμε τις παρατηρήσεις τους για τα καλά στοιχεία και τις όποιες αστοχίες, ωστόσο δεν γνωρίζουμε την βαθμολογία. Αυτή θα πρέπει να περιμένουμε να ανακοινωθεί στο αποψινό επεισόδιο, με καλεσμένο τον Βρετανό σεφ Jason Atherton, που μάλιστα φέτος ανοίγει και το εστιατόριο του στη Μύκονο -το πρώτο του εστιατόριο στη Μεσόγειο. Ο λόγος για το Mykonos Social, στο luxury resort Santa Marina.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MasterChef GR (@masterchefgr)

Υπενθυμίζεται ότι η ανακοίνωση του νικητή θα γίνει live και η αγωνία του κοινού είναι λίγο μεγαλύτερη φέτος, καθώς όλοι περιμένουν να δουν αν θα έχουμε την πρώτη γυναίκα Master Chef στην Ελλάδα.

Δείτε επίσης:
Τι είναι η μπαλοτίνα που έφτιαχναν συνέχεια στο MasterChef;

Μα τι είναι -επιτέλους- η ναμελάκα, που ακούμε στο MasterChef;

Το γλωσσάρι του Master Chef (για να ξέρεις τι σού γίνεται)