H ομάδα της Νορβηγίας κέρδισε το χρυσό μετάλλιο του διαγωνισμού Bocuse d’ Or Ευρώπης για το συνδυασμό παρουσίασης πιάτων και πλατό και μάλιστα με εντυπωσιακά υψηλή βαθμολογία.

Ένας εκ των σεφ της ομάδας, ο Κρίστιαν Αντρέ Πίτερσεν, κατόπιν της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων είπε: «Αισθανόμαστε υπέροχα μετά από μια μεγάλη διαδρομή και που καταφέραμε να φτάσουμε επιτέλους στην Ταλίν. Ευχαριστώ όσους ήταν εδώ μαζί μας». Το ασημένιο μετάλλιο βρέθηκε στα χέρια των Δανών, με τον σεφ Σεμπαστιάν Χόλντμπεργκ, επικεφαλής της ομάδας να λέει: «Νιώθω απίστευτα όμορφα και είμαι πολύ χαρούμενος για όλους μας, τώρα θα συνεχίσουμε ακόμα πιο δυνατά». ‘Οσο για το χάλκινο μετάλλιο, πήγε στην ομάδα της Σουηδίας. Συνολικά διαγωνίστηκαν 10 ομάδες στις οποίες συμπεριλαμβάνονταν η Νορβηγία, η Δανία, η Σουηδία, η Ισλανδία, η Φινλανδία, η Γαλλία, η Εσθονία, η Ελβετία, η Ουγγαρία και η Ιταλία. Σημειώνεται τέλος ότι 30.000 άτομα συνδέθηκαν για να παρακολουθήσουν ζωντανά μέσω διαδικτύου το διαγωνισμό που θεωρείται και η Ολυμπιάδα της μαγειρικής.

Δείτε επίσης