Μια νέα ερευνα που πραγματοποιήθηκε από την OnePoll για λογαριασμό της Herbalife Nutrition και του Council For Responsible Nutrition δείχνει τη στροφή του κόσμου σε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Σε αυτήν συμμετείχαν περισσότεροι από 11.000 άνθρωποι από 24 διαφορετικές χώρες παγκοσμίως.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι το 73%, των ανθρώπων που συμμετείχαν σε αυτή, έχει αρχίσει να αντιλαμβάνεται νέους τρόπους με τους οποίους μπορεί να βελτιώσει την υγεία και την ευεξία του μετά τη αλλαγή της καθημερινότητας τα τελευταία δύο χρόνια.

Σε ό, τι αφορά τη χώρα μας, η έρευνα διεξήχθη σε ένα δείγμα 500 ανθρώπων. Σύμφωνα με τα αποτελέσματά της, το 81% των Ελλήνων πιστεύει ότι η υγεία απαιτεί μια συνεχή καθημερινή προσπάθεια και μεγάλο μέρος των ερωτηθέντων έχουν αρχίσει να κάνουν μικρά βήματα προς έναν υγιεινό τρόπο ζωής . Παράλληλα, το 64% των ερωτηθέντων έχει κάνει θετικές αλλαγές στις καθημερινές συνήθειες τους για έναν υγιεινό τρόπο ζωής, το τελευταίο διάστημα.

Ποιες είναι οι 3 πιο βασικές ανθυγιεινές συνήθειες που προσπαθούν να διακόψουν;
Επιπλέον, η έρευνα αποκάλυψε ότι ο μέσος όρος των ερωτηθέντων προσπαθεί αυτή τη στιγμή να διακόψει 3 από τις πιο βασικές ανθυγιεινές συνήθειες της καθημερινότητάς του: τη μη ισορροπημένη διατροφή, την αποχή από την άσκηση και την ανεπάρκεια ύπνου. Το 81% των ερωτηθέντων απάντησε ότι υιοθετώντας έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής αποκομίζει από τη συνεχή προσπάθεια του:
32% βελτίωση της αντοχής στην άσκηση
26% μείωση της επιθυμίας για γλυκά
23% αύξηση της ενέργειας τους κατά τη διάρκεια της μέρας
19% μείωση ενός μεγέθους στο παντελόνι
15% αύξηση των επιδόσεων στην προπόνηση με βάρη
Παράλληλα, οι ερωτηθέντες αναφέρουν ότι ξεκίνησαν την προσπάθεια τους για έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής με το να μαγειρεύουν και να τρώνε υγιεινά, να αποφεύγουν να τρώνε απ’ έξω ή να γυμνάζονται περισσότερο.

Η πρόσληψη βιταμινών
Με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας, ένα μέτρο βελτίωσης που λαμβάνουν οι ερωτηθέντες για έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής είναι η πρόσληψη βιταμινών και συμπληρωμάτων διατροφής καθημερινά. Η έρευνα αποκάλυψε ότι το 68% έχει επικεντρωθεί στην υγιεινή διατροφή, η οποία συμπεριλαμβάνει βιταμίνες και συμπληρώματα διατροφής. Το 73% αναφέρει ότι θα ήθελε να λαμβάνει περισσότερη ενημέρωση για τα οφέλη των βιταμινών και συμπληρωμάτων διατροφής γιατί μόνο το 19% αισθάνεται πλήρως ενημερωμένο για τα οφέλη τους. Επίσης, η έρευνα φανέρωσε ότι η μέση ετήσια δαπάνη των ερωτηθέντων για βιταμίνες ή συμπληρώματα διατροφής είναι 190 ευρώ.

Η αλλαγή της καθημερινότητας οδηγεί σε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής
Τέλος, ο Γιώργος Μουλίνος, M.Sc. και Ph.d. Φυσιολογίας της Άθλησης και της Διατροφής, Post Doc Αθλιατρικής και μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Διατροφής της Herbalife Nutrition παγκοσμίως, προσθέτει: «Είτε πρόκειται για άσκηση, είτε για υγιεινή διατροφή είτε για λήψη βιταμινών και συμπληρωμάτων διατροφής, για πολλούς, η αλλαγή της καθημερινότητας λόγω των συνθηκών που επικρατούν σε παγκόσμιο επίπεδο, οδήγησε σε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Οι βιταμίνες και τα συμπληρώματα διατροφής όχι μόνο μπορούν να μειώσουν τις διατροφικές ελλείψεις, αλλά μπορούν να ενισχύσουν και την ποσότητα των βασικών θρεπτικών συστατικών που χρειάζεται το σώμα μας για να υποστηρίξει την ευεξία μας καθημερινά».

Δείτε επίσης:
Έρευνα: Η ανθυγιεινή διατροφή των εφήβων συνδέεται με τη χρήση του κινητού!

Αυτές είναι οι 7 πιο υγιεινές τροφές του πλανήτη

Ο Instagramer που βλέπει την υγιεινή διατροφή με άλλο μάτι