Το πανεπιστήμιο Goldsmiths στο Λονδίνο αποφάσισε να απαγορεύσει το βοδινό κρέας από τα cafe και τα εστιατόρια του, προκειμένου να μειώσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του ιδρύματος.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, το βοδινό παράγει 105 κιλά αερίων θερμοκηπίου ανά 100γρ. κρέατος, τη στιγμή που η αντίστοιχη εκπομπή για το τόφου, είναι μόλις 3,5 κιλά. Σε μία προσπάθεια να μειώσουν τις αρνητικές επιπτώσεις που έχει η κατανάλωση βοδινού για το περιβάλλον, το πανεπιστήμιο Goldsmiths ξεκινάει την απαγόρευση του άμεσα, από τη νέα ακαδημαϊκή περίοδο που ξεκινάει τον Σεπτέμβριο. Παράλληλα, στόχος είναι να έχουν γίνει ουδέτεροι σε άνθρακα ως το 2025.

Όπως διαβάζουμε στον Independent, στο πλαίσιο της δημιουργίας ενός πιο «πράσινου» πανεπιστημίου, πρόκειται επίσης να χρεώνουν τους φοιτητές για τη χρήση πλαστικών μπουκαλιών και ποτηριών μιας χρήσης.