Ο αγώνας κατάργησης του πλαστικού ξεκίνησε και στη χώρα μας, με την αρχή να κάνει η Σίκινος που βάζει τέλος στα πλαστικά πλαστικά καλαμάκια.

Σύμφωνα με το naxospress, το μικρό νησί των Κυκλάδων σε συνεργασία με το κοινωφελές Ίδρυμα «Α.Κ. Λασκαρίδη», έχουν συμφωνήσει ώστε δημότες και επιχειρήσεις του νησιού να καταργήσουν τα πλαστικά καλαμάκια, στο πλαίσιο του προγράμματος «Sea Change». Στη θέση τους μπαίνουν επαναχρησιμοποιούμενα ή/και βιοδιασπώμενα καλαμάκια, που θα παραχωρηθούν από το Ίδρυμα.

sikinos-692x418

Ο Δήμος Σικίνου είναι ο πρώτος δήμος της χώρας μας που προσκαλεί όλους τους επιχειρηματίες και τους κατοίκους του να αυτοδεσμευτούν πως αλλάζουν συνήθειες, συμβάλοντας στη μείωση της παγκόσμιας ρύπανσης. Σημειώνεται ότι η έναρξη του προγράμματος Sea Change πραγματοποιήθηκε συμβολικά την Κυριακή 20 Μαΐου (Ευρωπαϊκή Ημέρα για τη Θάλασσα) και θα κορυφωθεί το Σάββατο 26 Μαΐου, με εκδήλωση στο Σχολείο Σικίνου.

Βέβαια, η Σίκινος είναι μόνο η αρχή, καθώς δράσεις του Sea Change, όπως καθαρισμοί ακτών, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, αναμένεται να πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα και σε άλλα νησιά των Κυκλάδων, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος.