Το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο της σειράς παραδοσιακών αγροτικών προϊόντων παραγωγής της Costa Navarino, κατάφερε να ξεχωρίσει διεθνώς, κατακτώντας τον τίτλο EVOO της χρονιάς για το 2016.

Συγκεκριμένα, το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Navarino Icons κατέλαβε την 5η θέση και το Βιολογικό Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Navarino Icons την 20η θέση, ανάμεσα σε 92 διεθνή εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα στη λίστα με τα Καλύτερα Ελαιόλαδα Κορωνέϊκης ποικιλίας.

Navarino-Icons-EVOO-of-the-Year-2016

Η συγκεκριμένη διάκριση στην παγκόσμια κατάταξη ελαιόλαδου World Ranking Extra Virgin Olive Oil έχει ιδιαίτερη αξία για τη σειρά προϊόντων Navarino Icons, μιας και το EVOO World Ranking είναι το σημαντικότερο παγκόσμιο σύστημα κατάταξης και δημιουργήθηκε με στόχο την ανάδειξη και προβολή των καλύτερων εξαιρετικών παρθένων ελαιόλαδων παγκοσμίως. Σημειώνεται ότι τα ελαιόλαδα της σειράς παράγονται από δέντρα εκατοντάδων ετών, μίας και μόνο ποικιλίας, που καλλιεργούνται στους παραθαλάσσιους ελαιώνες της Costa Navarino, ενώ ο καρπός τους συλλέγεται χωρίς μηχανική παρέμβαση με τον πλέον παραδοσιακό τρόπο.

Το άρθρο της εβδομάδας