Η λαμπερή τελετή της απονομής των αστεριών Michelin της Γαλλίας που πραγματοποιήθηκε στο πολιτιστικό κέντρο «Seine Musicale» στην περιοχή Boulogne-Billancourt το απόγευμα της 5ης Φεβρουαρίου ολοκληρώθηκε σημειώνοντας νέο ρεκόρ καταχωρήσεων.

michelin1

Τα νεοαφιχθέντα εστιατόρια στη λίστα με τις τριάστερες καταχωρήσεις είναι το «La Maison des Bois» του Marc Veyrat στην περιοχή Manigod στις Άλπεις- το οποίο πέρυσι βραβεύτηκε με το δεύτερο αστέρι του- καθώς και το εστιατόριο στο «Hotel du Castellet» στη Var, στου οποίου την κουζίνα επικεφαλής είναι ο σεφ Christophe Bacquié. Συνεπώς, τα τριάστερα εστιατόρια της Γαλλίας φέτος είναι 28, ενώ συνολικά μετρώνται 57 νέες καταχωρήσεις εστιατορίων που βραβεύτηκαν με ένα έως τρία αστέρια. Φέτος, η Γαλλία ξεπέρασε το περσινό ρεκόρ των εστιατορίων που βραβεύτηκαν τα οποία από 615 είναι πλέον 621.

Ευχάριστη έκπληξη είναι ότι ανάμεσα στα εστιατόρια που βραβεύτηκαν με ένα αστέρι συμπεριλαμβάνεται και ένα ελληνικό, το «Mavrommatis» στο Παρίσι, των αδελφών Μαυρομάτη, το οποίο σερβίρει ελληνική-μεσογειακή κουζίνα.

Δείτε όλα τα εστιατόρια εδώ 

Δείτε δημοσιεύσεις σχετικές με τη Michelin εδώ 

Φωτογραφίες: Michelin, Mavrommatis le restaurant (42, rue Daubenton, Παρίσι, http://www.mavrommatis.com/)