Όπως πέρσι έτσι και φέτος, το WSPC συμβάλλει καθοριστικά στην εκπαίδευση νέων 25 γυναικών σε συνεργασία με το Ίδρυμα Gérard Basset Foundation. Συγκεκριμένα, το Εκπαιδευτικό Σχήμα Ανάπτυξης Δεξιοτήτων Μονογονεϊκής Οικογένειας, Τώρα Μπορώ και Εγώ, προσφέρει σε 25 γυναίκες-μητέρες μονογονεϊκής οικογένειας την ευκαιρία να συμμετάσχουν εντελώς δωρεάν σε τρία εκπαιδευτικά προγράμματα– με δίδακτρα που ξεπερνούν τα €1.100 ανά συμμετέχουσα – διάρκειας 41 ωρών (διδασκαλίας και εξετάσεων).

Το Εκπαιδευτικό Σχήμα

Μέσα από τα προγράμματα οι συμμετέχουσες λαμβάνουν εκπαίδευση στο Κρασί, τα Αποστάγματα και τον Καφέ-Τσάι-Κακάο, με στόχο μία ευκαιρία επαγγελματικής κατάρτισης και αναβάθμισης (up-skilling) στον χώρο της Εστίασης, της Φιλοξενίας και του Τουρισμού.

Με την επιτυχή ολοκλήρωση των προγραμμάτων, λαμβάνουν τρεις διεθνώς αναγνωρισμένες πιστοποιήσεις από το WSPC που δίνουν τη δυνατότητα στις γυναίκες αυτές να διευρύνουν τις επαγγελματικές τους δεξιότητες, να διασφαλίσουν τα δικαιώματά τους στην εύρεση εργασίας αλλά και να χτίσουν μια νέα πορεία στην Ελλάδα ή και το εξωτερικό.

Μεταξύ άλλων, ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW, πρόεδρος του WSPC , δήλωσε: «Η συνεργασία μας με το Ίδρυμα Gérard Basset Foundation ανοίγει την πόρτα της δια βίου εκπαίδευσης σε μητέρες μονογονεϊκής οικογένειας δίνοντάς τους την ευκαιρία να καταρτιστούν και να διεκδικήσουν επί ίσοις όροις θέσεις εργασίας, με τα κατάλληλα εχέγγυα που προσφέρουν τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα. Ξεκίνησε το 2023, όντας το πρώτο μεγάλο βήμα προς αυτή τη κατεύθυνση, και είμαστε περήφανοι που η δράση αυτή θα συνεχιστεί και το 2024, έχοντας ως γνώμονα την αλληλεγγύη και φυσικά το όραμα του σπουδαίου Gérard Basset».

Οι Στρατηγικοί Εταίροι

Το Ίδρυμα Gérard Basset Foundation με έδρα τη Μεγάλη Βρετανία, δημιουργήθηκε στη μνήμη του Γάλλου Gérard Basset (1957-2019), ΟBE MW MS MBA OIV MSc – της ύψιστης μορφής στην ιστορία της Οινοχοΐας. Θεωρείται ο καλύτερος Σομελιέ στον κόσμο και ο μοναδικός άνθρωπος που είχε τον τίτλο Master of Wine ταυτόχρονα με τους Master Sommelier, Bordeaux KEDGE Wine MBA και OIV MSc.

Το ίδρυμα ιδρύθηκε από τη σύζυγο του Nina Basset και τον γιο του Romané Basset, προς τιμήν της αξιοσύνης και του μεγάλου κληροδοτήματος που άφησε πίσω του ο Gérard Basset. Με όραμα που πηγάζει από την ίδια την προσωπικότητα του Gérard Basset – παγκοσμίως γνωστού όχι μόνο για τον επαγγελματισμό του – αλλά και για τη γενναιοδωρία του, την ταπεινότητα και την καλοσύνη του, χρηματοδοτεί ευκαιρίες εκπαίδευσης, μάθησης και καριέρας για νέους επαγγελματίες του οίνου, των οινοπνευματωδών ποτών και της φιλοξενίας.

Το WSPC με έδρα την Αθήνα, είναι το παλαιότερο, μεγαλύτερο και πλέον έγκριτο εκπαιδευτικό παράρτημα στη Νότια Ευρώπη, εξασφαλίζοντας στους υποψηφίους άριστη κατάρτιση σε όλους τους τομείς του εμπορίου Αλκοολούχων και Μη – Αλκοολούχων ποτών καθώς και της Οινοχοΐας, ενώ συνεργάζεται με κορυφαίους διεθνείς οργανισμούς παρέχοντας Πιστοποιήσεις με Παγκόσμιο Κύρος και Ισχύ στα προγράμματα του.

Είναι Approved Programme Provider των:

  • Wine & Spirits Education Trust (WSET UK)
  • Court of Master Sommeliers (MS UK), Beverage Standards Association (BSA UK)
  • Wine Scholar Guild (USA)

Info
https://www.wspc.gr/wspc-community/tora-mporo-ki-ego/