Η γιορτή του κοκτέιλ επιστρέφει και αυτή την Άνοιξη στη Λάρισα, για 4η χρονιά μάλιστα, με το Bar Engage 2019 να φιλοξενεί bartenders από τα καλύτερα μπαρ του κόσμου.

Από τις 29 Απριλίου έως τις 4 Μαΐου, οι διοργανωτές της εκδήλωσης επιφυλάσσουν μια εμπειρία μοναδική για τα ελληνικά και ευρωπαϊκά δεδομένα, τόσο για τους συμμετέχοντες επαγγελματίες, όσο και για το κοινό. Σημειώνεται ότι φέτος στο Bar Engage θα συμμετάσχουν μερικές από τις πιο αναγνωρισμένες προσωπικότητες του bartending, που εκπροσωπούν 10 από τα 50 καλύτερα μπαρ του κόσμου (World’s 50 Best Bars). Δίπλα τους 32 από τα καλύτερα μπαρ της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της υπόλοιπης Ελλάδας.

Η φετινή διοργάνωση βασίζεται σε 5 άξονες: «5 ημέρες – 5 εμπειρίες: Οι άνθρωποι – Η γεύση – Ο τόπος – Η ιστορία – Η φιλοξενία», που οι συμμετέχοντες ανακαλύπτουν μέσα από guest bartendings, pop up bars, πάρτι, σεμινάρια, ομιλίες, γευσιγνωσίες και masterclasses.

Στη φετινή διοργάνωση φιλοξενούνται:
*Από τη Γαλλία: Juliette Larrouy (Le Syndicat, Παρίσι), Ben Tyler (Mezcaleria, Παρίσι), Thibault Méquignon (Danico, Παρίσι) και Hyacinthe Lescoët (Cambridge Public House, Παρίσι)
*Από τη Γερμανία: Philipp Feiner (Schumann’s, Μόναχο) και Steven Sünderhauf (Buck & Breck, Βερολίνο)
*Από τις ΗΠΑ: Nico de Soto (Mace, Νέα Υόρκη)
*Από την Ισπανία: Borja Triñanes Dieste (Angelita, Μαδρίτη) και Borja Goicoechea (Paradiso, Βαρκελώνη)
*Από την Ιταλία: Fabio Cavagna (1930, Μιλάνο)
*Από την Κύπρο: Κωνσταντίνος Καζέλης και Διαμαντής Αργυρού (Lost + Found Drinkery, Λευκωσία)
*Από τον Λίβανο: Omar Itani (Central Station, Βηρυτός)
*Από τη Μεγάλη Βρετανία: Sara Moudoulaud Lecoyer (Artesian, Λονδίνο) και Max Collins Wolff (Swift, Λονδίνο)
*Από τη Νορβηγία: Aleksandrs Sadovskis (Himkok, Όσλο)
*Από την Ολλανδία: Airto Cramer (Tales and Spirits, Άμστερνταμ)
*Από την Πορτογαλία: Constanca Raposo Cordeiro (Toca da Raposa, Λισαβόνα)
*Από τη Ρωσία: Artem Peruk (El Copitas, Αγία Πετρούπολη)
*Από την Τουρκία: Osman Fethi Baycan (Alexandra Cocktail Bar, Κωνσταντινούπολη)

Στο πλαίσιο της επίσκεψής τους, οι καλεσμένοι από το εξωτερικό θα περιηγηθούν σε αξιοθέατα της περιοχής, θα επισκεφθούν οινοποιεία, αποστακτήρια και τοπικούς συνεταιρισμούς για να γνωρίσουν τα τοπικά προϊόντα και τις παραδοσιακές τεχνικές παρασκευής τους, προκειμένου να έρθουν σε επαφή με την πολιτιστική κληρονομιά και τη γαστρονομική παράδοση της Λάρισας και της Θεσσαλίας.

Στο Bar Engage 2019 θα συμμετάσχουν από την Αθήνα: A for Athens, The Bank Job, Bartesera, The Clumsies, Darling the Bar, Drunk Sinatra, Kuko’s, Mr. Peacock, Odori, Old Dog, Upupa Epops. Από τη Θεσσαλονίκη: Γορίλας, Casablanca, Cin Cin, Ολύμπιον, Tribeca. Από τα Τρίκαλα: BitterSweet, The Love Shake και Ρετούς. Από την Καρδίτσα: Charlot. Από τον Βόλο: Grappa. Από την Αλεξανδρούπολη: Bar Cohen. Από τα Ιωάννινα: Blue Gin, Spitaki. Από το Ηράκλειο: Garden, Plastelina και Χάλαβρο. Από την Πάτρα: Abbey. Από την Καλαμάτα: Platea. Από τη Λευκάδα: Χάρτες.

info
www.bar-engage.gr

Το άρθρο της εβδομάδας