Το φεστιβάλ – θεσμός επιστρέφει στο νησί του Νικόλαου Τσελεμεντέ το τριήμερο 7-9 Σεπτεμβρίου πλέκοντας για μια ακόμη χρονιά το εγκώμιο της κυκλαδικής γαστρονομικής και πολιτιστικής παράδοσης.

Στο φεστιβάλ, που διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σίφνου με την υποστήριξη του Δήμου Σίφνου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στον Αρτεμώνα της Σίφνου, θα βρεθεί για μια ακόμα χρονιά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος με ένα πλούσιο πρόγραμμα γαστρονομικών και παράλληλων πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Το «παρών» στο φεστιβάλ θα δώσουν αντιπροσωπείες από Αμοργό, Ίο, Πάρο, Σαντορίνη, Μήλο, Σέριφο, Κέα, Ηρακλειά, Σίκινο, Κίμωλο, Μύκονο, Σχοινούσα, Κρήτη, Σύρο, Φολέγανδρο και Χίο αλλά και από την Κύπρο, την Ρωσία και την Αίγυπτο.

Επίσης ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφνου και το Επιμελητήριο Κυκλάδων-ως φορέας διαχείρισης και ανάπτυξης του δικτύου Aegean Cuisine στις Κυκλάδες- θα παρουσιάσουν παράλληλη έκθεση κυκλαδίτικων προϊόντων. Σημειώνεται ότι το δίκτυο Aegean Cuisine συμμετέχει στο φεστιβάλ με έκθεση προϊόντων από παραγωγούς των Κυκλάδων, τα οποία έχουν σημανθεί ως «Aegean Cuisine Recommended». Φυσικά στο πλαίσιο της διοργάνωσης θα υπάρχει και μια ειδικά διαμορφωμένη γωνιά για τα μικρά «Τσελεμεντάκια», όπου ντυμένα με ποδιές και μαγειρικούς σκούφους θα παίξουν μαθαίνοντας δημιουργικά μικρά μυστικά της κουζίνας. Μεταξύ άλλων, στις παράλληλες εκδηλώσεις συμπεριλαμβάνονται παρουσίαση παραδοσιακών εθίμων και τεχνών, εκθέσεις φωτογραφίας, ένα μικρό παζάρι με προϊόντα και κεράσματα από τα νησιά που συμμετέχουν, θαλασσομαγειρέματα κ.ά. Ακόμα, στο πλαίσιο του τριήμερου φεστιβάλ κάθε πρωί, δίπλα στη θάλασσα, θα πραγματοποιείται επίδειξη παρασκευής σιφναίικων συνταγών και θα προσφέρονται τοπικά κεράσματα.

info
Η είσοδος στο φεστιβάλ είναι ελεύθερη και τα προσφερόμενα φαγητά είναι κερασμένα.

http://festivaltselementes.gr/