Έπειτα από 2 χρόνια απουσίας, η μεγάλη γιορτή της πιο διάσημης ελληνικής πατάτας επιστρέφει στο νησί της Νάξου για ένα τριήμερο στις αρχές του Σεπτεμβρίου.
Από τις 2 έως και τις 4 Σεπτεμβρίου το νησί θα κινείται σε ρυθμούς γιορτής και πανηγυριού. Το θέμα του φετινού φεστιβάλ είναι «Διατροφή και άσκηση – fitness and nutrition». Στο πλαίσιο του Food Experience Patata Naxos θα μιλήσουν αθλητές, γυμναστές, influencers αλλά και δημιοσιογράφοι για τον ρόλο της πατάτας Νάξου, προϊόν ΠΓΕ, στην υγεία, ευεξία και τη διατήρηση της καλής μας φυσικής κατάστασης.


Όσοι βρεθούν στη Νάξο αυτές τις μέρες θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν την κλασική πατάτα της μαγειρεμένη με διάφορους τρόπους από καταξιωμένους σεφ. Παράλληλα, το νησί θα γεμίσει αρώματα από φρεσκοτηγανισμένες πατάτες από τα τεράστια καζάνια της Ένωσης Αγροτικων Συνεταιρισμών Νάξου.
Η κορύφωση της γιορτής θα είναι το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου, όπου θα πραγματοποιηθεί και παραδοσιακό γλέντι στην Αγία Άννα (θέση Κάπαρες), στις 21.00. Θα τραγουδήσει η Στελλίνα Κονιτοπούλου και, σε guest εμφάνιση, ο μεγάλος δάσκαλος της νησιώτικης μουσικής, Μανόλης Μπαρμπεράκης.
Παράλληλα, θα απονεμηθούν και τα βραβεία Naxian Excellence Awards by EAS Naxos τα οποία ψήφισε η νεοσύστατη επιτροπή ανθρώπων των γραμμάτων και τεχνών με επικεφαλής τον καθηγητή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, Γιάννη Πολίτη.

 

info
Facebook: Φεστιβάλ Νάξου – Naxos Festival