Με τίτλο «Love sporoi – Lets grow together» τρέχει αυτή τη στιγμή μια ευρωπαϊκή εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για το θέμα των σπόρων!

Στην Ελλάδα ξεκίνησε στις 6 Οκτωβρίου, ενώ σε άλλες 5 ευρωπαϊκές χώρες (Αγγλία, Ολλανδία, Βέλγιο, Πολωνία, Ρουμανία) μια μέρα νωρίτερα. Πρόκειται για ένα φεστιβάλ, που διοργανώνεται για 1η χρονιά με πρωτοβουλία του Οργανισμού Πιστοποίησης Βιοδυναμικής Καλλιέργειας Demeter International, που έχει στόχο να διαδώσει το μήνυμα για την ελεύθερη παραγωγή και ανταλλαγή παραδοσιακών ποικιλιών και ιδιοπαραγόμενων σπόρων, την ενίσχυση της βιοποικιλότητας και την προώθηση της αειφορικής γεωργίας.

OG_love-sporoi_bnr_300x250

Κάθε πόλη που συμμετέχει έχει προγραμματίσει μια σειρά από παράλληλες εκδηλώσεις, μέσω των οποίων οι επισκέπτες ενημερώνονται σχετικά με τις βιολογικές καλλιέργειες, τον βιολογικό σπόρο, την τροφή και τη βιοποικιλότητα. Το φεστιβάλ στην Αθήνα έχει αναλάβει να υλοποιήσει η Οργάνωση Γη και απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες με ενημερωτική εσπερίδα, ομιλίες, βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, παιχνίδια καθώς και νόστιμα μαγειρέματα από την Twominutes Angie και μια ομάδα εθελοντών.

info
«Love Sporoi – Let’s Grow Together», 6-12 Οκτωβρίου, Οργάνωση Γη – Κέντρο της Γης, Λ. Δημοκρατίας 67, Ίλιον, www.organizationearth.org