Έχοντας καθιερωθεί ως ένα από τα σημαντικότερα εμπορικά και κοινωνικά events για την κουλτούρα του ποιοτικού καφέ, το 3ο Athens Coffee Festival, ανοίγει ξανά τις πύλες του από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου στην Τεχνόπολη στο Γκάζι για να υποδεχτεί όλους τους επαγγελματίες αλλά και τους λάτρεις του καλού καφέ.

Όλες οι τάσεις και τα νέα brands που θα κυριαρχήσουν στην εγχώρια και διεθνή σκηνή του καφέ θα δώσουν «το παρών», ενώ πλούσιο πρόγραμμα σεμιναρίων και workshops, διαγωνισμοί καφέ και ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις θα πλαισιώσουν το φεστιβάλ.

Οι μεγαλύτερες και σημαντικότερες εταιρείες εμπορίας καφέ και συναφούς εξοπλισμού, microroasters, κατασκευαστές μηχανών κ.ά. θα υποδεχθούν τους επισκέπτες του φεστιβάλ, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν καφέδες από όλο τον κόσμο και να συναντήσουν από κοντά κορυφαίες προσωπικότητες από την ελληνική και τη διεθνή σκηνή του καφέ.

Το πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων του φεστιβάλ περιλαμβάνει περισσότερες από 80 ώρες εκπαιδευτικού προγράμματος και γευστικών δοκιμών, σε τρεις ειδικά διαμορφωμένους χώρους:

*The Chatroom, με παρουσιάσεις, επιδείξεις και συζητήσεις για την κουλτούρα, την ιστορία και γενικά τα χαρακτηριστικά του καφέ, που απευθύνονται στο ευρύ καταναλωτικό κοινό και τους λάτρεις του καφέ και θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα του Innovathens.

*The Lab, με εξειδικευμένα σεμινάρια και workshops για το roasting και όλες τις μεθόδους παρασκευής καφέ (espresso, hand brew, ibrik) που απευθύνονται καθαρά στους επαγγελματίες του κλάδου του καφέ και θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα D10.

*The Cupping Room, με γευστικές δοκιμές σπάνιων ποικιλιών καφέ από όλες τις καφεπαραγωγές χώρες που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα D7.

το πλαίσιο του φεστιβάλ, ο SCA Greece θα οργανώσει το 2o Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Roasting (δηλαδή καβουρδίσματος του καφέ), με τη συμμετοχή 10 διαγωνιζόμενων από όλη την Ελλάδα. Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί στην αίθουσα D7. Παρακολουθώντας τις προσπάθειες των διαγωνιζόμενων, οι επισκέπτες του φεστιβάλ θα κατανοήσουν σε πόσο μεγάλο βαθμό επηρεάζουν την ποιότητα του καφέ που φτάνει στο φλιτζάνι μας τα αρχικά στάδια επεξεργασίας του ωμού καφέ, καθώς και το καβούρδισμα των κόκκων. Ο νικητής του διαγωνισμού θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Roasting.

Η κεντρική σκηνή του φεστιβάλ, η οποία θα δεσπόζει στον υπαίθριο χώρο της Τεχνόπολης, θα υποδέχεται από νωρίς το πρωί ως αργά το βράδυ δημοφιλείς ραδιοφωνικούς παραγωγούς και dj, καθώς και μουσικά συγκροτήματα που θα τραγουδούν ζωντανά, αποκλειστικά για τους επισκέπτες του φεστιβάλ. Επίσης, θα πραγματοποιούνται καθημερινά διαγωνισμοί γνώσης με ερωτήσεις γύρω από τον καφέ με πλούσια και πολύ ενδιαφέροντα δώρα που θα προσφέρουν οι εκθέτες του φεστιβάλ.

Φέτος, όπως και πέρυσι στον υπαίθριο χώρο απέναντι από το INNOVATHENS, θα λειτουργούν κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ καντίνες που θα πωλούν street food: Food Truck Cooking (με street food ποντιακής έμπνευσης), Johnie (με hot dog), Kamaroni (με ζυμαρικά) και Καμινάδα (με το «γλυκό του Δούναβη») και Korne Θανόπουλος και θα συμβάλλουν στην συνολική φεστιβαλική ατμόσφαιρα.

Για την είσοδο στο φεστιβάλ απαιτείται η έκδοση ημερήσιου ατομικού εισιτηρίου αξίας 5 ευρώ από τα εκδοτήρια που θα λειτουργούν στην είσοδο της Τεχνόπολης επί τις οδού Ιάκχου, 50 μέτρα από τον σταθμό Κεραμεικός του μετρό.

Το Athens Coffee Festival οργανώνεται από τη FORUM, την κορυφαία εταιρεία διοργάνωσης εκθέσεων και επαγγελματικών εκδόσεων στην Ελλάδα (HORECA, FOOD EXPO, XENIA, ARTOZA) και τελεί υπό την αιγίδα του SCA Greece, του ελληνικού τμήματος του διεθνούς οργανισμού Specialty Coffee Organisation.

info
30/9-2/10, Τεχνόπολις, Γκάζι
Ώρες λειτουργίας: Κυριακή: 11.00- 22.00, Δευτέρα: 12.00-22.00, Τρίτη: 12.00-20.00

ΑΡΧΙΚΗ