Το συμπόσιο που διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια και έχει πλέον εξελιχθεί σε θεσμό πραγματοποιείται φέτος στις 29 και 30 Ιουλίου στα Χανιά με θέμα «Δημητριακά: Γνωστά, ξεχασμένα και χαμένα».

Το φετινό συμπόσιο αναμένεται να συγκεντρώσει και φέτος στην Κρήτη αξιόλογους ερευνητές από το χώρο των ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών οι οποίοι θα αναπτύξουν θέματα που σχετίζονται με την ευρύτερη (ιστορική και μαγειρική) προσέγγιση των δημητριακών.

Αξίζει να αναφέρουμε επίσης ότι πίσω από όλες τις ετοιμασίες των δείπνων βρίσκονται ενθουσιώδεις εθελοντές, που μαζί με τις γυναίκες του χωριού Καράνου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Η Ρίζα» συνεργάζονται για να πραγματοποιηθεί το συνέδριο επιτυχώς.

Το Συμπόσιο διοργανώνεται από την ανεξάρτητη ερευνήτρια της ιστορίας της διατροφής & γαστρονομίας Μαριάνα Καβρουλάκη και την Greek Culinary History and Cooking Adventures υπό την αιγίδα της Ιστορικής, Λαογραφικής & Αρχαιολογικής Εταιρείας Κρήτης με τη συνεργασία του Δήμου Πλατανιά.

info
4° Συμπόσιο Ελληνικής Γαστρονομίας: 29 & 30 Ιουλίου 2017, παλιό σχολείο του χωριού Καράνου Χανίων. Είσοδος ελεύθερη. Περισσότερες λεπτομέρειες και το πρόγραμμα του διήμερου στο www.hellenicgastronomy.wordpress.com

Το άρθρο της εβδομάδας