Ο διαγωνισμός «Le Meilleure Macaron Grec», που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Gout De France» ανέδειξε το καλύτερο macaron βασισμένο σε ελληνικές γεύσεις.

Πολλοί επαγγελματίες chef δήλωσαν συμμετοχή στο διαγωνισμό ο οποίος πραγματοποιήθηκε σε 3 φάσεις. Έγιναν 2 προκριματικοί διαγωνισμοί σε Θεσσαλονίκη (Γαλλικό Ινστιτούτο) και Αθήνα (Γαλλικό Σχολείο) όπου ανέδειξαν από 2 νικητές. Οι 4 φιναλίστ πήραν μέρος στον τελικό που διεξήχθη στην Γαλλική Πρεσβεία. Κριτές των macaron οι πλέον καταξιωμένοι chef στο χώρο αλλά και όλοι οι καλεσμένοι ,που ξεπερνούσαν τους 600, έδωσαν την ψήφο τους.

20180319_215050

Τα macaron που διαγωνίστηκαν ήταν γλυκά αλλά και με αλμυρή επίγευση. Βασικά τους συστατικά, το ελαιόλαδο, ο βασιλικός, το περγαμόντο, το ρυζόγαλο, η συκομαΐδα, η ξινομυζήθρα Κρήτης, το μανούρι αλλά και οι γαρίδες συνδυασμένες με ελληνικό καφέ.

French-Embassy-Macaron085

French-Embassy-Macaron082

Ουσιαστικά και οι 4 διαγωνιζόμενοι ήταν νικητές. Το βραβείο για όλους ήταν ένα trainning στο Παρίσι από τους Γάλλους chef της «PatisFrance» και μια μοναδική βόλτα στα παρισινά ζαχαροπλαστεία που θεωρούνται ότι καθορίζουν τις γευστικές τάσεις για όλο τον κόσμο. Τα βραβεία παρέδωσε ο Γενικός Διευθυντής της PatisFrance και Διευθυντής Νοτίου Ευρώπης της Puratos κ.Enric Valls.

Συγχαρητήρια λοιπόν στους:

Αγγελική Αγάθου από την Κέρκυρα- 1ο βραβείο
Σταμάτη Ξενάκη από την Νάξο- 2ο βραβείο
Χρυσή Σεβαστιάδου από την Πάτρα- 3ο βραβείο
Ευθυμία Νανέρη από την Θεσσαλονίκη- 4ο βραβείο