Το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου ξεκινά το κυνήγι τρούφας στα Μετέωρα, που διοργανώνει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών.

Με εξειδικευμένα τρουφόσκυλα, αναζητούνται και βρίσκονται οι τρούφες, οι οποίες στη συνέχεια μετατρέπονται επιτόπου σε μια πεντανόστιμη τρουφομακαρονάδα από τους έμπειρους σεφ με τους οποίους συνεργάζεται το μουσείο.

kunigi-troufas2

Ήδη, πολύ μεγάλα τουριστικά γραφεία του εξωτερικού, κυρίως από Αμερική και Καναδά, έχουν κλείσει πολλές επισκέψεις, γεγονός που αποδεικνύει ότι η Ελλάδα, εκτός από τον «ήλιο και τη θάλασσα», διαθέτει και άλλες, μοναδικές προτάσεις που αν αναδειχθούν, μπορούν να συγκεντρώσουν σημαντικό ενδιαφέρον. Κάπου εδώ θα σημειώσουμε επίσης και το γεγονός ότι πρόσφατα, η έγκριτη ειδησεογραφική πλατφόρμα «Bloomberg» έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις ελληνικές τρούφες τονίζοντας το πλεονέκτημα της χαμηλότερης τιμής τους συγκριτικά με τις ιταλικές επισημαίνοντας ότι ποιοτικά δεν έχουν καμία διαφορά.

troufa-lefki

Φέτος, λόγω των αυξημένων υποχρεώσεων, η ομάδα του κυνηγιού τρούφας έχει μεγαλώσει και αποτελείται από τέσσερις τρουφοκυνηγούς, πέντε τρουφόσκυλα και επτά σεφ. Οι τρουφοκυνηγοί είναι οι Βαρυπάτης Παναγιώτης, Γαζή Ευαγγελία, Βαϊνάς Κωνσταντίνος, Γκίνης Ιωάννης, ενώ οι σεφ είναι οι Μπαντέκας Νικόλαος, Σγουραλής Ηλίας, Ζυγουράκης Κώστας, Παπαγεωργόπουλος Χρήστος, Μπούτης Δημήτριος, Φουρκιώτης Δημήτρης και Πίσσας Ιωάννης.

Μετά το τρουφοκυνήγι οι συμμετέχοντες επισκέπτονται το Μουσείο, ξεναγούνται και απολαμβάνουν γευσιγνωσία μεταξύ διαφόρων ειδών μανιταριών. Πρόκειται για μία μοναδική πρόταση, που απευθύνεται ακόμα και σε μαθητές με ιδιαίτερα χαμηλές τιμές.

info
www.trufflehunting.net, www.meteoramuseum.gr, info@meteoramuseum.gr