Στη Λάρισα επιστρέφει για μια ακόμα χρονιά η Γιορτή Αμυγδάλου, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 20 έως τις 22 Σεπτεμβρίου στο Συκούριο της Λάρισας.

Στο χώρο της εκδήλωσης θα υπάρξει έκθεση προϊόντων με βάση το αμύγδαλο, ενώ θα πραγματοποιηθούν και ομιλίες σχετικά με τη διατροφική του αξία. Η γιορτή θα κλείσει με την με παραδοσιακούς χορούς από τα τοπικά χορευτικά συγκροτήματα, που θα διασκεδάσουν τους επισκέπτες. Πρόκειται για μια γιορτή που έχει παραδοσιακή χροιά και στοχεύει κυρίως στην προβολή και ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και στη μετάδοση της παραδοσιακής τέχνης στις νεότερες γενιές.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων αναλυτικά έχει ως εξής:

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου – Πλατεία Θέμιδος

7.30 μ.μ: Έναρξη διαγωνισμού αμυγδαλογλυκισμάτων.

Γνωστοί γευσιγνώστες θα δοκιμάσουν τα γλυκίσματα που με περίσσια τέχνη και μεράκι, θα ετοιμάσουν τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου Γυναικών για να βραβεύσουν τα καλύτερα.

8.00 μ.μ: Σύντομο αφιέρωμα στην διατροφική αξία του αμυγδάλου από την Διαιτολόγο- Βιοτεχνολόγο και Δρ. Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Γ. Κατσογριδάκη.

9.00 μ.μ.: Έναρξη της Γιορτής Αμυγδάλου από τους εκπροσώπους των συνδιοργανωτών φορέων με χαιρετισμούς.

9.30 μ.μ : Παρουσίαση προγράμματος παραδοσιακών χορών από τις χορευτικές ομάδες του Συλλόγου Ποντίων Λάρισας και του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Χειμαδίου.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει με δημοτικό και έντεχνο λαϊκό τραγούδι το μουσικό σχήμα του κ. Θέμη Σαμαντζή.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρασκευάζονται από τις γυναίκες του συλλόγου, αλλά και θα δοκιμάζονται από τους επισκέπτες αμυγδαλολιχουδιές.

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου- Βιβλιοθήκη Συκουρίου

7.00 μ.μ.: Εσπερίδα με ομιλητές τους: κ. Δημήτρη Σταυρίδη -Δρ. Γεωπόνο- Εντομολόγο-προϊστάμενο προστασίας φυτών, ποιοτικού και φυτουγειονομικού ελέγχου Π.Ε Λάρισας -Περιφέρειας Θεσσαλίας. Το θέμα που θα αναπτύξει θα είναι: Xylella Fastidiosa-ενημέρωση για την νέα απειλή της καλλιέργειας της αμυγδαλιάς
κ. Ιωάννη Βαγγέλα- Επικ. Καθηγητή Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Το θέμα που θα αναφερθεί είναι : Ασθένειες της αμυγδαλιάς και φυτοπροστασία κα. Κατερίνα Καρατάσου- Κτηνίατρο- Επόπτρια Μελ/μίας Κ.Μ Λάρισας, το θέμα που θα αναπτύξει είναι: Ο Δρόμος της συνύπαρξης.