Το Σάββατο 27 Νοεμβρίου, στις 12.00 το μεσημέρι, ανοίγει τις πόρτες του ο 18ος Χάρτης των Γεύσεων στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης στη Helexpo. Πρόκειται για τη σημαντικότερη οινική εκδήλωση της Βόρειας Ελλάδας, που θα συγκεντρώσει όλον τον κόσμο του ελληνικού κρασιού και πάλι -για πρώτη φορά μετά από 21 μήνες- κάτω από την ίδια στέγη.
Περισσότεροι από 130 οινοποιοί και αποσταγματοποιοί, καθώς και εισαγωγείς οίνων που εκπροσωπούν οινοποιεία από τις σημαντικότερες αμπελουργικές χώρες της υφηλίου. Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν τα γνωστά οινοποιεία της χώρας αλλά και πολλά νεότερα, έως και πρωτοεμφανιζόμενα, εκπροσωπώντας όλες τις αμπελουργικές περιοχές της χώρας.
Ο Χάρτης των Γεύσεων – το σημείο για να παρακολουθήσει κανείς τις τελευταίες γευστικές τάσεις- θα διαρκέσει ένα Σαββατοκύριακο, με ώρες λειτουργίας 12:00-16:00 και 16:30-20:30, στο οποίο εκθέτες και επισκέπτες δοκιμάζουν, συζητούν, ανταλλάσσουν απόψεις και εμπειρίες σε καλαίσθητο, ευχάριστο, πολιτισμένο και ασφαλές περιβάλλον.

Ο Χαρτης των Γεύσεων προτείνει ένα πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων. Κάθετες γευστικές δοκιμές, παρουσιάσεις και επιστημονικές εισηγήσεις, απολαυστικές μαγειρικές επιδείξεις από κορυφαίους chef και ζαχαροπλάστες της Θεσσαλονίκης περιμένουν τους επισκέπτες, οι οποίοι με την είσοδο στην έκθεση μπορούν να τις παρακολουθήσουν χωρίς πρόσθετο κόστος.

Ο Χάρτης των Γεύσεων 2021 είναι μία Totally Covid-free εκδήλωση, που θα λειτουργήσει αποκλειστικά για εμβολιασμένους, τόσο επισκέπτες, όσο και εκθέτες και εργαζόμενους, ενώ θα τηρηθεί σχολαστικά το προβλεπόμενο υγειονομικό πρωτόκολλο.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται από τη Wine Plus με την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Φεστιβάλ Γαστρονομίας Θεσσαλονίκης, της ΔΕΘ-Helexpo, της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου, του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου και της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων.

info
Σάββατο 27 Νοεμβρίου και Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021
Συνεδριακό Κέντρο Ι. Βελλίδης, Helexpo || Θεσσαλονίκη
Ωράριο λειτουργίας: 12.00 – 16.00 & 16.30 – 20.30
Εισιτήριο: 8€, Εισιτήριο δύο ζωνών ωραρίου: 14€

Δείτε επίσης:
All about Gastronomy στο Hotelia 2021 στη Helexpo Θεσσαλονίκης

4ο Thessaloniki Street Food Festival στη ΔΕΘ

Μια Φωτογραφία, Χίλιες Γεύσεις: Έκθεση γαστρονομικής φωτογραφίας στο Μουσείο Μικρασιατικού Ελληνισμού