Στις 6 και 7 Μαΐου, ο Peter Knogl, ο πολυβραβευμένος σεφ του εστιατορίου «Le Cheval Blanc» στη Βασιλεία της Ελβετίας, επισκέπτεται την Αθήνα στο πλαίσιο των γαστρονομικών βραδιών «Spondi Michelin Star Dinners» που οργανώνει το εστιατόριο «Σπονδή».

Στο ειδικό μενού 5 πιάτων που θα παρουσιάσουν ο σεφ με την ομάδα της «Σπονδής» αποτυπώνει τη γαστρονομική φιλοσοφία του με συνδυασμούς που διατηρούν την ουσία των χαρακτηριστικών των υλικών και της γεύσης τους. Πιστός στο στυλ του που είναι ένα κράμα υψηλής γαλλικής κουζίνας με μεσογειακές και ασιατικές επιρροές, αλλά ανοικτός πάντα σε νέες ιδέες, ο πολυβραβευμένος σεφ αναζητά την επιδέξια συνύπαρξη συστατικών που προέρχονται από τα καλύτερα προϊόντα που έχει να προσφέρει η φύση.

_MG_4063

Το καλωσόρισμα στο μενού και για τις δύο βραδιές αναλαμβάνει ένα δροσερό και εξαιρετικής γεύσης cocktail, The Guatemalan Border με βασικό συστατικό το φίνο ρούμι Zacapa Solera 23 που παράγεται στην Γουατεμάλα. Εξίσου ντελικάτο και φίνο θα είναι και το κλείσιμο του μενού, με το Zacapa Solera 23 Neat με αρωματικά έλαια φρέσκου πορτοκαλιού, πλούσιο άρωμα και αρμονία στη γεύση.

Λίγα λόγια για τον σεφ
Γεννημένος το 1968 ο Peter Knogl έχει χαράξει την καριέρα του μέσα σε βραβευμένα εστιατόρια σε Γερμανία, Ισπανία, Μεγάλη Βρετανία και Ελβετία. Από το 2007 είναι ο Chef de Cuisine στο εστιατόριο «Le Cheval Blanc», στο ξενοδοχείο Grand Hotel Les Trois Rois.

Ο Peter Kogl λέει για την δουλειά του: «Η μεγαλύτερή μου ευχαρίστηση: Να διαλέγω προϊόντα υψηλής ποιότητας και να δημιουργώ με αυτά. Η μεγαλύτερή μου χαρά: Να προσφέρω στους φιλοξενούμενούς μου μια κουζίνα γεμάτη σχήματα και χρώματα, γευστική και γεμάτη ήλιο. Η μεγαλύτερή μου ικανοποίηση: Τα πιάτα μου να αντικατοπτρίζουν ευεξία».

Το εστιατόριο Σπονδή, ένα γαστρονομικό εστιατόριο παγκόσμιας κλάσης, υποστηρίζει σταθερά την υψηλή εστίαση στην Αθήνα. Τα Spondi Michelin Star Dinners αποτελούν μια εξαιρετική ευκαιρία για τους σεφ να γνωρίσουν την γαστρονομική σκηνή της Αθήνας και για τους καλεσμένους μια νέα εμπειρία γεύσης, για την οποία θα χρειαζόταν να ταξιδεύσουν εκτός συνόρων για να την απολαύσουν. Από την κουζίνα του εστιατορίου έχουν περάσει λαμπερά ονόματα της γαστρονομίας όπως ο Éric Fréchon, o Emmanuel Renaut, ο Pascal Barbot, o Thomas Bühner κ.ά

info
Για κρατήσεις: 210 7564021 & reservation@spondi.gr

Το άρθρο της εβδομάδας