Η κύρια εκδήλωση των κρασιών του Πελοποννησιακού αμπελώνα έρχεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στις 20 Ιανουαρίου στον μοναδικό χώρο του Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου.

Μέλη – οινοποιεία της Ένωσης Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Πελοποννήσου δίνουν και φέτος το καθιερωμένο ραντεβού τους με το οινόφιλο κοινό και τους επαγγελματίες στην καρδιά της Αθήνας. Το Peloponnese Wine Festival αναδεικνύει το Πελοποννησιακό κρασί δίνοντας μια ολοκληρωμένη εικόνα της αυθεντικότητας, της ποικιλομορφίας αλλά και των ιδιαιτεροτήτων που το χαρακτηρίζουν. Η εκδήλωση που συγκεντρώνει την αφρόκρεμα των παραγωγών της Πελοποννήσου δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να γνωρίσει από κοντά τους οινοποιούς, τα κρασιά τους, τους πειραματισμούς, τις αναζητήσεις και τις νέες εμφιαλώσεις τους, μέσα από την κεντρική εκδήλωση – walk around tasting των κρασιών αλλά και τις παράλληλες εκδηλώσεις που διοργανώνονται.

H εκδήλωση θα πλαισιωθεί από εκπαιδευτικές και διαδραστικές παρουσιάσεις τόσο για επαγγελματίες όσο και για οινόφιλους, από την Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων. Τα μέλη της ΠΕΝΟ θα μοιραστούν τις γνώσεις τους με το κοινό μέσα από δεκάλεπτα courses «Ten Minute Courses» που θα οργανωθούν κατά τη διάρκεια της έκθεσης. Ανά μία ώρα, ξεκινώντας από τις 13:00, θα παρουσιαστούν 7 διαφορετικά σεμινάρια με θέματα όπως: Βασικές συμβουλές για το πως ανοίγουμε ένα ήρεμο ή αφρώδες κρασί, χρήσιμα tips για τη διαμόρφωση μιας εστιατορικής λίστας, πρέπει να μεταγγίζονται τα ερυθρά κρασιά ή όχι, πως συνδυάζουμε κρασί και φαγητό.

Το πρόγραμμα των «Ten minute courses»:

13:00 – Τα βασικά για το άνοιγμα ήρεμων και αφρωδών οίνων – Στάθης Τσώκος
14:00 – Tips για την διαμόρφωση μια μικρής λίστας κρασιών – Πάνος Κατσούδας
15:00 – Μεταγγίζοντας, ή όχι, τα ερυθρά κρασιά – Ελευθέριος Χανιαλίδης
16:00 – Συντηρώντας το κρασί μετά το άνοιγμα της φιάλης – Άρης Σκλαβενίτης
17:00 – Συνδυάζοντας τυριά και αλλαντικά με το κρασί – Γιώργος Ζερβογιάννης
18:00 – Η οξύτητα στο φαγητό και στο κρασί – Φώτης Σταθόπουλος
19:00 – Βρείτε την ποικιλία δοκιμάζοντας τυφλά – Άγγελος Αντωνίου
Ο Γιάννης Καρακάσης MW θα παρουσιάσει ένα master class έκπληξη που θα περιλαμβάνει τυφλή γευσιγνωσία ενώ και φέτος το κοινό θα έχει την δυνατότητα να κρατάει σημειώσεις και να βαθμολογεί τα κρασιά που δοκιμάζει σε μια απλή και εύχρηστη ηλεκτρονική εφαρμογή που θα περιέχει όλα τα κρασιά της έκθεσης, το my.wine.gr. Έτσι ο χρήστης θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να βρίσκει τα κρασιά που ξεχώρισε, να τα βαθμολογεί και να φτιάξει την δική του λίστα με «αγαπημένα».

Στην εκδήλωση θα βρίσκεται και η πολυβραβευμένη καντίνα Food Truck ™ που θα σερβίρει υγιεινό street food εμπνευσμένο από τους δρόμους της εγγύς Ανατολής, δίπλα στα κρασιά της Πελοποννήσου.

info
20/1, Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου, Ιουλιανού 33, Αθήνα 104 33. 12.00-20.00
Πρόσβαση: Το μουσείο διαθέτει 500 θέσεις parking σε 4 επίπεδα (είσοδος από Ιουλιανού και από Γ’ Σεπτεμβρίου) με κόστος 5,00 € την ημέρα, ενώ απέχει μόλις 200 μέτρα από τον σταθμό του μετρό Βικτώρια (γραμμή 1).
*Είσοδος: 5 € για το οινόφιλο κοινό και ελεύθερη για τους επαγγελματίες του κλάδου με επίδειξη της επαγγελματικής τους κάρτας. Το εισιτήριο περιλαμβάνει αναμνηστικό ποτήρι γευσιγνωσίας και ελεύθερη είσοδο στους χώρους του μουσείου.