Η Wine Plus διοργανώνει στις 23 Φεβρουαρίου ένα 2ωρο σεμινάριο στο Met Hotel Thessaloniki, με στόχο να μυήσει τους συμμετέχοντες στον κόσμο του κρασιού. Απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται για το κρασί και θέλουν να μάθουν περισσότερα γι΄αυτό αλλά και εκείνους που θέλουν να εμπλουτίσουν τις βασικές τους γνώσεις πριν έρθουν στις τακτικές συναντήσεις του Wine Club THESSALONIKI’96.

Η χημικός-οινολόγος, δημοσιογράφος οίνου-συγγραφέας Μαρία Νέτσικα θα απαντήσει στις πιο σημαντικές απορίες του κόσμου σχετικά με το κρασί, ενώ στη συνέχεια οι συμμμετέχοντες θα δοκιμάσουν 5 εκλεκτά ελληνικά κρασιά. Τα ερωτήματα που θα απαντηθούν αφορούν στα παρακάτω ζητήματα: οι βασικές ελληνικές και κοσμοπολίτες ποικιλίες σταφυλιών, οι μέθοδοι παραγωγής του λευκού, του ροζέ, του ερυθρού κρασιού, οι πληροφορίες που μας δίνει η ετικέτα ενός κρασιού, οι λέξεις που χρησιμοποιούμε στη γευστική δοκιμή του, η σειρά που σερβίρουμε τα διαφορετικά κρασιά στη διάρκεια του γεύματος, η ιδανική θερμοκρασία και τα ποτήρια του σερβιρίσματος.

Καθώς το σεμινάριο θα υλοποιηθεί ακολουθώντας συγκεκριμένο υγειονομικό πρωτόκολλο, θα τηρηθεί ανώτατος αριθμός συμμετεχόντων, οι οποίοι φέρουν έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης.

info
Σεμινάριο «Γνωριμία με τον κόσμο του κρασιού»: Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022, 17:00 – 19:00,
The Met Hotel Thessaloniki ( (26ης Οκτωβρίου 48, Θεσσαλονίκη)
Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής επικοινωνήστε με τη Wine Plus: τηλ. 2310 888311, info@wineplus.gr, www.wineplus.gr

Δείτε επίσης:
Μονοποικιλιακά Sauvignon Blanc στη Θεσσαλονίκη από τη Wine Plus

Με ποια κρασιά ταιριάζουν τα μπλε τυριά;

Οινικές αρμονίες: Ημίσκληρο τυρί με 4 πιπέρια και 2 κρασιά έκπληξη