Το ξενοδοχείο Sofitel μας καλεί για ακόμη μία χρονιά να γευτούμε εξαιρετικά γαλλικά κρασιά στις περίφημες “Sofitel Wine Days”, που διαρκούν για 6 ολόκληρες εβδομάδες, από τις 21 Σεπτεμβρίου ως τις 31 Οκτωβρίου.

Οι Wine Days του Sofitel παραδοσιακά γίνονται κατά την περίοδο του τρύγου στη Γαλλία. Στη φετινή διοργάνωση δίνεται ιδιαίτερη βάση στο food pairing, με τα 2 εστιατόρια του ξενοδοχείου -Mesoghaia και Karavi- να ετοιμάζουν εκλεκτά εδέσματα που συνδυάζονται με γαλλικά κρασιά από κορυφαία οινοποιεία, όπως το “Bouchard Père et Fils”. Επιπλέον, μόνο για τις 29 Οκτωβρίου, το εστιατόριο Karavi σερβίρει ένα μοναδικό δείπνο με τη συνοδεία κρασιών από το οινοποιείο “Domaine Paul Blanck et Fils”. Και επειδή τα cocktail είναι must, στο μπαρ Artemis σερβίρονται όλο αυτό το διάστημα και cocktails με βάση γαλλικά κρασιά.

Enrico_Bernardo_HD

Από φέτος βέβαια, οι γνώστες του οίνου έχουν ακόμη ένα καλό λόγο για να βρεθούν στις Sofitel Wine Days, καθώς ο όμιλος Sofitel εξασφάλισε αποκλειστική συνεργασία με τον βραβευμένο ως καλύτερο Sommelier παγκοσμίως για το 2004, Enrico Bernardo. Παράλληλα, ο Bernardo θα παίξει το ρόλο του πρεσβευτή και του ομιλητή, ενώ θα προσφέρει χρήσιμες συμβουλές και σχόλια στο ολοκαίνουργιο booklet, που θα διανέμεται στους πελάτες όλων των ξενοδοχείων Sofitel στον κόσμο και είναι αφιερωμένο στις Sofitel Wine Days 2015.

Μία ακόμη οινική έκπληξη περιμένει όσους βρεθούν στις Sofitel Wine Days, αφού θα γίνει και η παρουσίαση της παγκόσμιας έρευνας οινογνωσίας που ανέθεσε ο όμιλος Sofitel στο Γαλλικό Ινστιτούτο Κοινής Γνώμης (ΙFOP). Ειδικότερα, η έρευνα αποτελείται από δύο μέρη: το πρώτο, το Wine Perception (Αντίληψη περί οίνου) είναι για το 2015 και το δεύτερο, το Wine Consumption (Κατανάλωση Οίνου) είναι για το 2016. Χρησιμοποιώντας δείγμα 7 χωρών (Αυστραλία, Βραζιλία, Κίνα, Γαλλία, Ινδία, Ρωσία και ΗΠΑ) η έρευνα καταδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε αλλά και καταναλώνουμε σήμερα τον οίνο.

swd

Αναλυτικά το πρόγραμμα των Sofitel Wine Days:

21/9 – 31/10, Mesoghaia & Karavi restaurants: Wine & Food Pairing – Εκλεκτά εδέσματα με τη συνοδεία επιλεγμένων γαλλικών κρασιών.

21/9 – 31/10, Artemis bar: French Wine Based Cocktails.

16/10, Karavi restaurant: Soirée Bouchard Père et Fils.

29/10, Karavi restaurant: Δείπνο με τη συνοδεία κρασιών από το Domaine Paul Blanck et Fils.

info
21 Σεπτεμβρίου – 31 Οκτωβρίου, Sofitel Wine Days, Sofitel Athens Airport, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, Σπάτα, τηλ. 210 3544000.