Το διήμερο 2-3 Δεκεμβρίου το Abbey Kitchen Bar στην Πάτρα, με αφορμή την ολοκλήρωση 6 χρόνων λειτουργίας του, διοργανώνει ένα φεστιβάλ με pop up bars και guest εμφανίσεις από τους πιο επιδραστικούς Έλληνες bartenders.

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Bar Academy Hellas και κατά τη διάρκειά του οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν μερικές από τις πιο δυνατές μορφές του ελληνικού bartending δοκιμάζοντας signature cocktails συνοδεία tailor made bar bites από την κουζίνα του Abbey. Το Abbey και η Γιάφκα (χώρος πολλαπλών χρήσεων του bar) θα αποτελέσουν το κέντρο του ενδιαφέροντος τα βράδια του διημέρου φιλοξενώντας Pop Up Bars από διάφορα σημεία της Ελλάδας όπως τα βραβευμένα Grooove Cocktail Bar στο Βόλο ή το Σπιτάκι Cocktail Bar των Ιωαννίνων και guest εμφανίσεις από τους καλεσμένους bartenders που θα σερβίρουν κοκτέιλ φτιαγμένα ειδικά για την περίσταση.

Γευσινγωσίες καφέ, κρασιού και αποσταγμάτων, σεμινάρια με πλούσια θεματολογία και workshops για την καλύτερη διαχείριση των «απορριμμάτων» ενός μπαρ είναι μερικές από τις ενδιαφέρουσες δράσεις του φεστιβάλ που θα φιλοξενηθούν πέρα από του χώρους του Abbey και της Γιάφκας σε πολλά αγαπημένα bars της Πάτρας όπως τα Bocas, Bodegas, Salumeria, Black Tot, Maverick, Ποπ Χόρν, Λωτός, Bartista, Mono, Bara, Distinto και Συνδετήρας. Σημειώνουμε ότι τα σεμινάρια έχουν εισηγητές μερικά από τα πιο σημαντικά ονόματα της bartending σκηνής όπως τους: Mario Basso (Barelldier), Γιάννη Κοροβέση (Bitterbooze), Βασίλη Κυρίτση ( The Clumsies, Senios), Παναγιώτη Φράγκο (Hytra), Άρη Χατζηαντωνίου (Momix), Σπύρο Αναγνώστου (7 Jokers), μαζί με τους Μπάμπη Καϊδαλίδη και Χρήστο Αξαρλή από την Bar Academy Hellas και τους expert σε κρασί και μπύρα Ανδρέα Ματθίδη και Νικολά Ραδίση.

Το Φεστιβάλ «5 Senses Experience» απευθύνεται σε επαγγελματίες αλλά και σε καταναλωτές που ενδιαφέρονται για τις εξελίξεις στην bar σκηνή. Πρόκειται για μια διοργάνωση που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Πάτρα.

info
Υψηλών Αλωνίων 26, Πάτρα, τηλ: 261 036 2549
Εισιτήρια: 10 ευρώ για κάθε ημέρα. Διάθεση εισιτηρίων: από το Abbey και τη Γιάφκα