Η Κυριακή 6 Αυγούστου είναι αφιερωμένη στη διαδικασία της ζύμωσης. Ο ξεχωριστός φούρνος του Χαλανδρίου και το γνωστό μπακαλομπάρ Simá στον Πύργο της Τήνου συναντιούνται σε ένα ενδιαφέρον event. Από το απόγευμα ως το βράδυ το Bread BC θα ετοιμάζει προζυμένια ψωμιά και άλλες λιχουδιές όπως προπύρα (είδος φοκάτσιας από τη Λακωνία), ενώ το Simá θα βάλει τα κρασιά και τα τυριά.

Το κρασί είναι στο επίκεντρο στον χώρο αυτό, που δημιουργήθηκε ώστε να μπορεί μια παρέα να το μοιραστεί μαζί με στιγμές και ιστορίες. Εδώ σερβίρονται μόνο ελληνικές ποικιλίες και η λίστα χωρίζεται σε συμβατικά και φυσικά κρασιά. Όσον αφορά στα τελευταία, παράγονται με μεθόδους ελάχιστης παρέμβασης, αναδεικνύοντας τα χαρακτηριστικά των γηγενών ποικιλιών. Για συνοδεία έρχονται μικρά πιάτα με εποχιακές, ελληνικές πρώτες ύλες και επιλεγμένα τυριά από τα νησιά μας.

Όσο για το Bread BC, φουρνίζει εδώ και περίπου έναν χρόνο «αληθινό ψωμί» στο Χαλάνδρι. Στόχος του η επιστροφή στο παλιό, καλό ψωμί που γίνεται μόνο με φυσικό προζύμι αργής ωρίμανσης (16 έως 44 ωρών) χωρίς κανένα πρόσθετο ή συντηρητικό, μόνο αλεύρι, αλάτι και νερό.

info
Simá, Πύργος Τήνου, τηλ. 22830 31009.

Φωτογραφία ανοίγματος: Παναγιώτης Κουφαλέξης