Μία θέση ανάμεσα στις καλύτερες πίτσες του κόσμου, που θα λάβουν μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πίτσας το 2022, στην Πάρμα της Ιταλίας, διεκδικεί η ελληνική πίτσα του PizzaChefArgy, κατά κόσμο Νίκου Αργυρόπουλου.

Ο Νίκος Αργυρόπουλος, που τις ιδιαίτερες συνταγές του για πίτσα βρίσκετε και στο Olivemagazine.gr, εκπροσωπεί την Ελλάδα στο World Pizza Sharing, το online event για τους επαγγελματίες της πίτσα από όλο τον κόσμο, που στο τέλος αναδεικνύει τις υποψηφιότητες για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πίτσας. Στον διαγωνισμό συμμετέχουν 143 PizzaChefs από 27 διαφορετικές χώρες και η συνταγή της σουσαμένιας πίτσας που έστειλε ο Νίκος Αργυρόπουλος, είναι η μοναδική υποψηφιότητα από την Ελλάδα.

«Την συγκεκριμένη πίτσα μόνο τυχαία δεν την επέλεξα καθώς συνδυάζει την ιταλική ζύμη, όπως έμαθα να την κάνω στην Νάπολη, με τα υπέροχα ελληνικά προϊόντα μας, σε μια προσπάθεια να προωθήσω τις νοστιμιές της πατρίδας μας. Για αυτό επέλεξα πέστο πιπεριάς Φλωρίνης από τις μοναδικές μας πιπεριές, λιαστές ντομάτες που το αεράκι του Ευβοϊκού και ο ήλιος μας τους καλοκαιρινούς μήνες τις κάνει ξεχωριστές και ιδιαίτερες και καπνιστό λουκάνικο χωριάτικο Ευρυτανίας που όμοιο του δεν υπάρχει», αναφέρει ο ίδιος.

Επίσης, σημειώνει ότι επειδή για να λάβει μέρος στον διαγωνισμό έπρεπε να ετοιμάσει ένα βίντεο 30 δευτερολέπτων με την πίτσα, δημιούργησε ένα νέο κανάλι στο YouTube με το όνομα Greek Pizzaiolo, που στόχο έχει να προωθεί την Ελλάδα.

Στις 8 Ιουνίου ειδική επιτροπή θα επιλέξει τις 30 καλύτερες πίτσες που θα λάβουν μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πίτσας που θα γίνει το 2022 στην Πάρμα.

Στο μεταξύ, μπορείτε να δείτε το βίντεο της συνταγής και να στηρίξετε την ελληνική συμμετοχή με likes και σχόλια:

Δείτε επίσης:
7 λάθη που δεν πρέπει να κάνεις στην πίτσα

Φτιάχνουμε αφράτη, σπιτική -και κριτσανιστή- πίτσα με τη μέθοδο poolish

Biga: Το μυστικό των Ιταλών για ελαφριά και εύπεπτη πίτσα!