Ξεκίνησε, στις 27 Ιουλίου, το 3ο Local Gourmet Festival που διοργανώνεται στη Ρόδο από το εστιατόριο Noble, του ξενοδοχείου Elysium Resort & Spa. Μέχρι τις 30 Ιουλίου θα έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε μοναδικές δημιουργίες γνωστών σεφ που διαπρέπουν σε εστιατόρια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Φέτος το φεστιβάλ προβάλλει έναν «γαστρονομικό διάλογο» ανάμεσα στη ροδίτικη και την ελληνική κουζίνα. Κάθε καλεσμένος σεφ έρχεται για να παρουσιάσει τη δική του γαστρονομική οπτική για την ελληνική κουζίνα.

Ο Γιώργος Τρουμούχης και ο Σπύρος Κουγιός υποδέχονται κατά σειρά εμφάνισης τους εξής βραβευμένους σεφ: τον Μιχάλη Νουρλόγλου, από το κλειστό λόγω ειδικών συνθηκών «Première» του ξενοδοχείου «InterContinental», τον Γκίκα Ξενάκη από το «Aleria» του Μεταξουργείου, τον Μανώλη Παπουτσάκη από το «Χαρούπι» και τα «Δέκα Τραπέζια» της Θεσσαλονίκης και τον Παύλο Κυριάκη από το «The Zillers».

Κάθε βράδυ προσφέρεται στον κόσμο ένα μενού γευσιγνωσίας στη λογική του 4-hands dinner. Ο εκάστοτε καλεσμένος σεφ συμπράττει με τους σεφ τoυ Noble και ετοιμάζουν ένα μενού 6 πιάτων, 3 πιάτα του προσκεκλημένου chef εμπνευσμένα από την ελληνική κουζίνα και 3 πιάτα εμπνευσμένα από τη ροδίτικη κουζίνα μέσα από τη σύγχρονη ματιά της ομάδας του Noble.

Το Olivemagazine είναι εκεί και σύντομα θα έχουμε ανταπόκριση.

info
Noble Gourmet Restaurant, Elysium Resort & Spa, Καλλιθέα, Ρόδος, Τηλ. 22410 45700, E-mail: info@noble.gr, www.noble.gr/local-gourmet-festival-2021

Δείτε επίσης:
Ρόδος: 7 γευστικοί σταθμοί στο νησί των ιπποτών

Ευγενική υπενθύμιση: Είναι καλοκαίρι

2ο Local Gourmet Festival: Ένα φεστιβάλ ωδή στη ροδίτικη κουζίνα

Το άρθρο της εβδομάδας