Όσοι από εσάς επιλέξουν να αγοράσουν το “Θέμα” με τις προσφορές (4,25€) αυτήν την εβδομάδα παίρνουν τα παρακάτω:

1. Την εφημερίδα

2. Tη νέα μαγειρική εφημερίδα «Άκης Πετρετζίκης»

Μια νέα πρωτότυπη μαγειρική εφημερίδα με δημιουργό τον Άκη Πετρετζίκη κυκλοφορεί για πρώτη φορά την Κυριακή με το Θέμα. Το πρώτο φύλλο της εφημερίδας «Άκης Πετρετζίκης» εστιάζει στα μυστικά του σωστού ψησίματος και τη Μαεστρία της Φωτιάς, με 68 μεγάλες, έγχρωμες σελίδες που περιέχουν ταξίδια, συνταγές, συμβουλές και απόψεις του Άκη Πετρετζίκη για τη φωτιά και το ψήσιμο.

Αυτή την Κυριακή και κάθε δεύτερη Κυριακή κάθε μήνα, ο απόλυτος οδηγός μαγειρικής, που ο Άκης δημιούργησε αποκλειστικά για εσάς, έρχεται σπίτι σας, ανανεωμένος, με το Πρώτο Θέμα.

Ο αγαπημένος σεφ παρουσιάζει:

-Ψήνουμε νηστίσιμα στη φωτιά!
-Ανακαλύπτουμε τον βασιλιά της μαγειρικής κι έχει σχέση με το Πάσχα…
Τσουρέκι πολίτικο Vs donuts τσουρέκι.
-Μαγειρικά μυστικά επιτυχίας για wannabe μαέστρους της φωτιάς.
Ταξιδεύουμε Πάσχα στη Χαλκιδική.
Το τραπέζι της Λαμπρής: Κρέατα, συνοδευτικά & γλυκά, όλα στη φωτιά!

Η Μαεστρία της Φωτιάς
Πάσχα την άνοιξη σημαίνει έξω στον ήλιο – αυτήν την πρώτη μεγάλη φωτιά του σύμπαντος και σήμα κατατεθέν της όμορφης χώρας μας. Στο γρασίδι, κάτω απ’ τα δέντρα, στην άμμο, στις αυλές των χωριών ή στα μπαλκόνια των πολυκατοικιών. Διασκεδάζουμε και τρώμε με την καρδιά μας, παρέα με όλους τους αγαπημένους μας, σε ανοιξιάτικη ατμόσφαιρα χαράς και γιορτής.

Απ’ αυτή την ωραία εικόνα πήραμε έμπνευση για να επιλέξουμε, να σχεδιάσουμε και να μαγειρέψουμε για εσάς τις πασχαλινές συνταγές αυτού του εορταστικού τεύχους.
Και φυσικά, Πάσχα στην Ελλάδα σημαίνει Φωτιά!
Μπάρμπεκιου, γκάζι και ξυλόφουρνος με ζουμερά κρέατα, υπέροχα συνοδευτικά και λιγουρευτά γλυκά και μαζί και σούπερ vegan επιλογές. Κι έτσι, τους συμπεριλαμβάνουμε όλους!

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να προετοιμαστείτε έξυπνα. Διαλέξτε συνταγές και κάντε έγκαιρα τα ψώνια σας. Οργανωθείτε, μοιράστε αρμοδιότητες μεταξύ σας, πακετάρετε ή μαγειρέψτε έξω. Συναντηθείτε όλοι μαζί σε μια μικρή ή μεγαλύτερη βόλτα, σε όποια γωνιά της Ελλάδας διαλέξετε. Και θα μας θυμηθείτε, ότι τα φαγητά που φτιάχνουμε πάντα νόστιμα μαζί, έξω θα τα γευτείτε ακόμα πιο νόστιμα.
Θα είναι πασχαλινά, θα είναι όμορφα, θα είναι πεντανόστιμα…

Ξεφυλλίστε το απολαυστικό μας τεύχος και βρείτε:

Νηστίσιμα. Ο πασατέμπος της 40ήμερης αναμονής.
Οι Έλληνες περιμένουμε ανυπόμονα τη μέρα του Πάσχα από πολύ νωρίς. Από την Καθαρά Δευτέρα, πρώτη μέρα νηστείας της Σαρακοστής. Για να περνάει ο καιρός χωρίς να το καταλαβαίνουμε, αλλά και για να περνάμε καλά κι εμείς, τρώμε νηστίσιμα όπως τρώμε πασατέμπο. Ασταμάτητα! Σε όσους παραπονιούνται ότι είναι δήθεν δύσκολο, τους προτείνουμε να δοκιμάσουν μερικές από τις καλύτερες και πιο νόστιμες συνταγές μας για
νηστίσιμα ψητά και θα αλλάξουν γνώμη!

Steak σελινόριζας, Γύρος μανιταριών, Χταπόδι κοκκινιστό στη γάστρα, Ρολό με κιμά σόγιας και νηστίσιμο τυρί, Κοντοσούβλι μανιταριών

1 πιάτο, 2 συνταγές: Πολίτικο τσουρέκι Vs donut τσουρέκι
Εδώ, σας δίνουμε δύο συνταγές του ίδιου πιάτου. Η μια πιο κλασική, όπως τη φτιάχνουμε παραδοσιακά στις οικογένειές μας. Και η άλλη αυτό που λέμε «πειραγμένη» από τον Άκη ‒ μας την προτείνει ως μια μοντέρνα εμπειρία μαγειρικής. Δοκιμάστε τες όποτε θέλετε. Αν, όμως, έχετε το budget και τον χρόνο, φτιάξτε τες μαζί και κάντε το τεστ: καθίστε στο τραπέζι με τα δύο πιάτα μπροστά σας. Κι ας αποφασίσει ο καθένας ποια συνταγή τού αρέσει καλύτερα.

Συνοδευτικά. Σαν τα βεγγαλικά, το κλου του φαγοποτιού!
Παίζει να διαδραματίζουν τον καθοριστικότερο ρόλο στην απόφαση κάποιου αν έφαγε και έφυγε από ένα επιτυχημένο πασχαλινό τραπέζωμα. Γιατί, εντάξει, τα κρέατα πάντα θα ψήνονται κάθε χρόνο όλο και καλύτερα, όσο μεγαλώνει η εμπειρία του ψήστη. Αλλά τα συνοδευτικά βάζουν την προσωπική σφραγίδα του οικοδεσπότη στο πασχαλιάτικο τραπέζι. Για ψητά στη φωτιά είναι οι συνταγές που σας προτείνουμε σ’ αυτήν την κατηγορία και συνοδεύουν τέλεια όλα τα κρέατα, ικανοποιώντας όλες τις προσδοκίες.

Πατάτες ογκρατέν με απάκι, Χορτόπιτα με αυγά, Πατάτες ντοφινουάζ, Vegan μαγειρίτσα, Αρνίσια συκωταριά με λεμόνι και ρίγανη

Πασχαλινά ψητά. Πάσχα+Σχάρα=ΠΑΣΧΑΡΑ!
Κρέας στη φωτιά το Πάσχα είναι το αναμενόμενο, δε σε πετάει από το αφήγημα ποτέ! Όποιο κρέας κι αν διαλέξεις να βάλεις στο τραπέζι για τους αγαπημένους και τους καλεσμένους σου, η πρώτη και σημαντικότερη συμβουλή που σας δίνουμε πάντα, είναι να είναι καλής ποιότητας. Γίνεται εύκολο, έτσι, να το απογειώσετε σε όποια φωτιά κι αν το ψήσεις, ακολουθώντας απλώς τα σωστά βήματα. Από τον παραδοσιακό ξυλόφουρνο μέχρι και την κλασική σχάρα για να κάνετε όλοι μαζί… Πασχάρα!

Αρνάκι κλέφτικο, Κατσικάκι στη γάστρα με πατάτες, Χοιρινό κοντοσούβλι, Αρνίσια παϊδάκια, Γουρουνοπούλα στoν φούρνο με πατάτες

Τα γλυκά του Πάσχα πρέπει να είναι γλυκά.
Γλυκά με όλη τη σημασία της λέξης ώστε να σβήνουν σταδιακά τις πικάντικες γεύσεις των μπαχαρικών και τις μεστές λιπαρές υφές από τα κρέατα που ψήσαμε στη φωτιά. Στις καταπληκτικές συνταγές που θα βρείτε σε αυτή την ενότητα, σας κάνουμε τα γλυκά του λαμπριάτικου μενού και ξεχωριστά! Φτιάξ’ τε τα με μεράκι και απολαύστε τα όλοι μαζί, συνοδεύοντάς τα με το κρασί του τραπεζιού.

Φογάτσα τσουρέκι Κερκύρας, Γεμιστά κουλουράκια Σαντορίνης, Μελόπιτα Μυκόνου, Εκμέκ τσουρέκι, Γλυκό ψυγείου crème brûlée

Ανακάλυψη: Αυγό, ο βασιλιάς της μαγειρικής
Έρχεται Πάσχα, η τέλεια εποχή να μιλήσουμε γι’ αυγά. Εδώ μοιραζόμαστε τα πάντα γι’ αυτό, με πολλά μυστικά & tips!

Οι συμβουλές του Άκη: Για τους wannabe μαέστρους της φωτιάς!
-Μαθαίνουμε τα μυστικά του έμπειρου ψήστη!
-Δαμάζουμε τη φωτιά!
-Επιλέγουμε τη βάση θράκας με δρύινα κάρβουνα ή ξύλα.
-Μιλάμε για το γέμισμα της θράκας.
-Στα ενδότερα του ξυλόφουρνου!
-Παίρνουμε μέτρα πυρασφάλειας!

Ταξίδι: Στα καλύτερα της Χαλκιδικής μου!
Το τι σημαίνει Πάσχα για τον καθένα βρίσκεται μέσα στην καρδιά και τις αναμνήσεις του. Ο Άκης μοιράζεται μαζί μας το δικό του Πάσχα στη Χαλκιδική, το ιδανικό μέρος για ένα πασχαλινό ταξίδι on the road, αποκλειστικά για γεννημένους ταξιδιάρηδες! Φύγαμε!

Και μην ξεχνάτε: Τα υλικά, η προετοιμασία και η εκτέλεση κάθε συνταγής, από το άλφα έως το ωμέγα, εύκολα και απλά, σαν να είμαστε μαζί με τον Άκη στην κουζίνα.

3. Το συναρπαστικό μπεστ-σέλερ του εξαιρετικού Ken Follett
«Ο τρίτος δίδυμος»
Από τις θεωρίες συνωμοσίας των ακροδεξιών λαϊκιστών και λοιπών «ψεκασμένων», έως τον αληθινό τρόμο που κρύβουν ορισμένα πειράματα βιοτεχνολογίας, η απόσταση μπορεί να είναι πολύ μικρότερη από ό,τι φανταζόμαστε. Μήπως τελικά οι Κλώνοι ζουν ήδη ανάμεσά μας;

Κριτικοί και αμέτρητοι αναγνώστες συμφωνούν ότι με το συγκεκριμένο μυθιστόρημα -ή, μάλλον, με το εκπληκτικό «βιοτεχνολογικο θρίλερ» του- ο Ken Follett ξεπέρασε ακόμη και τον εαυτό του, σε φαντασία, σε αληθοφάνεια, σε πρωτοτυπία. Αυτό επιβεβαιώθηκε επίσης μέσω της τηλεταινίας, ομότιτλης με το βιβλίο, στην οποίαν πρωταγωνιστούν ο σούπερ-σταρ Λάρι Χάγκμαν και η εκρηκτική Κέλι ΜακΓκίλις.
Η ιστορία του «Τρίτου διδύμου» περιστρέφεται γύρω από μια νεαρή επιστήμονα, την ερευνήτρια γενετικής Τζίνι Φεράμι. Η αποστολή που έχει αναθέσει στον εαυτό της, είναι το να εντοπίσει και να αποκωδικοποιήσει το «DNA» της επιθετικότητας, δηλαδή των γενετικών χαρακτηριστικών που καθοδηγούν τους ανθρώπους (ή, έστω, κάποιους ανθρώπους) στο να διαπράξουν φοβερά, ειδεχθή εγκλήματα.

Στην πορεία της έρευνάς της και αφού της παραχωρήθηκε προνομιακή πρόσβαση στη βάση δεδομένων του FBI, η Τζίνι ανακαλύπτει κάτι πραγματικά συγκλονιστικό: Υπάρχουν δύο άνθρωποι, οι οποίοι φέρουν όλα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα των μονοζυγωτικών διδύμων -είναι δηλαδή πανομοιότυποι, μοιάζουν σαν δύο σταγόνες νερό. Κι όμως, ούτε γνωρίζονται μεταξύ τους, ούτε φέρουν άλλες ομοιότητες πλην της φυσιογνωμικής. Μάλιστα, έχουν γεννηθεί σε διαφορετικά σημεία των ΗΠΑ, σε μαιευτήρια που απέχουν μεταξύ τους εκατοντάδες χιλιόμετρα, ενώ ήρθαν στο κόσμο σε διαφορετική χρονική στιγμή. Και, το κυριότερο, από διαφορετικές μητέρες.

Η περίπτωση των διδύμων-μη διδύμων γοητεύει τη Τζίνι Φεράμι -και όχι μόνο από επιστημονικής άποψης, καθώς ερωτεύεται τον έναν από τους δύο -και δη τον «κακό». Ανασκάπτοντας την αλλόκοτη ιστορία των δύο ανδρών, η Τζίνι παρασύρεται στη δίνη μιας υπόθεσης που γίνεται όλο και πιο περίπλοκη, όλο και πιο επικίνδυνη -ακόμη και για τη ζωή της. Διότι, πίσω από τους τρεις κεντρικούς χαρακτήρες κρύβεται μια πανίσχυρη εταιρεία βιοτεχνολογίας και ένας κύκλος ακροδεξιών, αδίστακτων πολιτικών. Η Τζίνι Φεράμι άνοιξε το κουτί της Πανδώρας -και είναι πια πολύ αργά για να κάνει πίσω.
Αυτή την Κυριακή το καθηλωτικό μυθιστόρημα του Ken Follett «Ο τρίτος δίδυμος» είναι στο ΘΕΜΑ.

Ken Follett: Ο συγγραφέας-φαινόμενο
Ο Ken Follett, στα 74 χρόνια του και ύστερα από 37 παγκόσμια μπεστ-σέλερ, θα μπορούσε να επαναπαυθεί στις δάφνες του, ως ένας από τους πιο δημοφιλείς και επιτυχημένους συγγραφείς όλων των εποχών. Άλλωστε, τα μυθιστορήματά του έχουν ξεπεράσει σε πωλήσεις τα 192 εκατομμύρια αντίτυπα, έχουν μεταφραστεί σε 40 γλώσσες και κυκλοφορούν σε 80 χώρες του κόσμου. Οι αριθμοί προκαλούν ίλιγγο, αλλά αποτυπώνουν μόνο την ποσοτική πτυχή της επιτυχίας του Ken Follett. Όμως, η ουσία είναι η ποιότητα των βιβλίων του, η πρωτοτυπία της σκέψης και η ακατάβλητη δημιουργικότητα, η οποία μάλιστα παραμένει αξιοθαύμαστη, ολοένα και πιο σαγηνευτική, μολονότι ανάμεσα στο πρώτο και το τελευταίο βιβλίο που δημοσίευσε ο Follett έχουν περάσει 45 ολόκληρα χρόνια.

Διότι, πράγματι, η πρώτη μεγάλη επιτυχία ήρθε για τον Ken Follett το 1978, με το περίφημο «Το μάτι της βελόνας», μια συγκλονιστική ιστορία που διαδραματίζεται στη Βρετανία κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Πρόκειται για ένα εμβληματικό πολεμικό θρίλερ, το οποίο όχι μόνο καθιέρωσε τον Follett ως έναν χαρισματικό αφηγητή ιστοριών, αλλά δημιούργησε ένα ορόσημο στη λογοτεχνία, εφόσον το «Το μάτι της βελόνας» σημειώνει υψηλές πωλήσεις ακόμη και σήμερα, σχεδόν μισόν αιώνα από την πρώτη έκδοσή του.

Παρόλ’ αυτά, ο Ken Follett βάλθηκε να ξεπεράσει τον εαυτό του με μια σειρά από βιβλία, καθένα από τα οποία αποτέλεσε εκδοτικό γεγονός από μόνο του.
Η παραγωγή καθηλωτικών μυθιστορημάτων δια χειρός Ken Follett δεν σταμάτησε τα επόμενα χρόνια, απεναντίας, κατέκτησε νέες κορυφές, και οι εκδοτικές του επιτυχίες, ανέδειξαν τον Ken Follett ένα παγκόσμιο, εξαιρετικά σπάνιο -αν όχι μοναδικό- φαινόμενο.

4. To GALA, το διεθνές lifestyle περιοδικό
και με την έκδοση των 2,00€

To Gala είναι ένας εμβληματικός τίτλος με διεθνή ακτινοβολία, που ήδη κυκλοφορεί σε πέντε χώρες του κόσμου. Παράγει περιεχόμενο υψηλής ποιότητας, συνεργάζεται με διεθνείς φωτογράφους και καταξιωμένους δημοσιογράφους ενώ δημιουργεί παγκόσμιες αποκλειστικότητες με ρεκόρ αναδημοσιεύσεων στα social media.
Το Gala είναι ένα περιοδικό που έχει ταυτιστεί με την αισθητική αρτιότητα, την αξιοπιστία και το αυθεντικό στυλ, στοιχεία που το κάνουν να διαφέρει.

Το Gala, η πιο πολυτελής έκδοση που έγινε ποτέ, κυκλοφορεί τόσο με την απλή έκδοση της εφημερίδας (2,00€) όσο και με την έκδοση με τις προσφορές (4,25€) και αποτελεί το κεντρικό ένθετό της εφημερίδας, που απευθύνεται σε γυναίκες και άντρες αναγνώστες.

Όσοι από εσάς επιλέξουν να αγοράσουν την απλή έκδοση του ΘΕΜΑτος (2€) αυτήν την εβδομάδα παίρνουν τα παρακάτω:

1. Την εφημερίδα

2. To GALA, το διεθνές lifestyle περιοδικό
και με την έκδοση των 2,00€

To Gala είναι ένας εμβληματικός τίτλος με διεθνή ακτινοβολία, που ήδη κυκλοφορεί σε πέντε χώρες του κόσμου. Παράγει περιεχόμενο υψηλής ποιότητας, συνεργάζεται με διεθνείς φωτογράφους και καταξιωμένους δημοσιογράφους ενώ δημιουργεί παγκόσμιες αποκλειστικότητες με ρεκόρ αναδημοσιεύσεων στα social media.
Το Gala είναι ένα περιοδικό που έχει ταυτιστεί με την αισθητική αρτιότητα, την αξιοπιστία και το αυθεντικό στυλ, στοιχεία που το κάνουν να διαφέρει.

Το Gala, η πιο πολυτελής έκδοση που έγινε ποτέ, κυκλοφορεί τόσο με την απλή έκδοση της εφημερίδας (2,00€) όσο και με την έκδοση με τις προσφορές (4,25€) και αποτελεί το κεντρικό ένθετό της εφημερίδας, που απευθύνεται σε γυναίκες και άντρες αναγνώστες.

3. Το εβδομαδιαίο περιοδικό «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ», με 32 σελίδες με πρωτότυπα και αδημοσίευτα σταυρόλεξα και sudoku
Και αυτή την Κυριακή με το ΘΕΜΑ -στην απλή έκδοση των 2 ευρώ- ένα περιοδικό 32 σελίδων για τον ελεύθερό σας χρόνο.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ, ένα περιοδικό με πρωτότυπα και αδημοσίευτα ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΑ και SUDOKU έξυπνα, εύκολα, μέτρια, δύσκολα, πολύ δύσκολα, κανονικά, σκανδιναβικά, αμερικανικά, τριφασικά, από τους καλύτερους επαγγελματίες δημιουργούς, για να γυμνάζετε το μυαλό σας.

Αυτή την Κυριακή με το Πρώτο Θέμα!
Μην το χάσετε!