Όσοι από εσάς επιλέξουν να αγοράσουν το “Θέμα” με τις προσφορές (4,25€) αυτήν την εβδομάδα παίρνουν :

1. Την εφημερίδα


2. Το νέο τεύχος του Olive

Στο νέο τεύχος του Olive, που αυτή κυκλοφορεί Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου μαζί με το Πρώτο Θέμα, αποθεώνουμε το Αυγό στην ελληνική μαγειρική!

Το νέο τεύχος του Olive είναι αφιερωμένο στο υλικό που αγαπάμε όλες τις ώρες της ημέρας!

Πρωινό, brunch, μεσημεριανά και βραδινά γεύματα αλλά και γλυκά μαγειρεύονται στην καλύτερή τους εκδοχή με βασικό συστατικό την απόλυτη τροφή, το αυγό, και απογειώνονται.

 

ΑΚΟΜΑ ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ
Τα αυγά σε 22 εστιατόρια σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη, αλλά και στις μισελενάτες κουζίνες του κόσμου!

Ξεφυλλίστε τις σελίδες του ανανεωμένου Olive και απολαύστε:

Ο βασιλιάς είναι εδώ
Η ιστορία του αυγού στην ελληνική κουζίνα, από τη δεκαετία του ‘50 μέχρι το 2010.

Από τη θεωρία στην πράξη
10+1 κανόνες για τέλεια αυγά
Έλληνες και ξένοι σεφ μοιράζονται μαζί μας τα μυστικά τους για τα πιο επιτυχημένα αυγά στις μαγειρικές μας, γλυκές και αλμυρές.

Lunch with Tina
Με καταγωγή από τα Χανιά και μέριμνα για την εξαιρετική ποιότητα, που την ανέδειξε ως σεφ του Morito και του Moro στο Λονδίνο, αλλά και ως συγγραφέας του βιβλίου «Aegean», η Μαριάννα Λειβαδιτάκη μας εξηγεί τα μυστικά της πρώτης ύλης και του αυγού.

Φαινόμενο: Base Grill
Η χρυσή φωλιά με τα αυγά: Τη λιγουρεύεσαι προτού καν καθίσεις στο τραπέζι σου, τη συζητάς μέρες μετά και ξαναπάς γιατί ξέρεις ότι θα είναι πάντοτε εκεί. Μια ιστορία που γράφεται επί 17 συναπτά έτη.

Debate
Παρεξηγημένο και αγαπημένο. Το αυγό γίνεται θέμα συζήτησης ανάμεσα στους σεφ Έλβι Δημήτρη Ζυμπά & Μαρίνα Χρονά.

Ένα αυγό, μα ποιο αυγό;
Ποιος ήρθε πρώτος, το αυγό ή η κότα; Ένα από τα μεγαλύτερα αινίγματα της ανθρώπινης ιστορίας για το αριστούργημα της φύσης παραμένει ακόμα αναπάντητο. Το αυγό. Η πρώτη τροφή του ανθρώπου αμέσως μετά το μητρικό γάλα.

22 πιάτα με απόλυτο πρωταγωνιστή το αυγό
Γίνεται βραστό, τηγανητό, ομελέτα, ποσέ, scrambled και πολλά ακόμα. Το αυγό μπορεί να σταθεί σε πολλά πιάτα: δημιουργικά, απλά, παραδοσιακά, street food και φυσικά σε brunch. Όπου όμως και να βρεθεί, δεν χάνει ποτέ τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Γιατί απλά είναι ο βασιλιάς. Εμείς αναζητήσαμε 22 διαφορετικές, νόστιμες εκδοχές του σε μαγαζιά της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης που αξίζει να τις δοκιμάσετε.


Το αυγό στις μισελενάτες κουζίνες του κόσμου
Είναι ένα απλό υλικό, που αποκτά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ανάλογα με τις πρώτες ύλες που το πλαισιώνουν, τον τρόπο που έχει επεξεργαστεί και το πώς σερβίρεται. Τα πιο δημοφιλή και βραβευμένα με αστέρι Michelin εστιατόρια ανά τον κόσμο, λοιπόν, το χειρίζονται αριστοτεχνικά, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι από ένα ταπεινό υλικό μπορεί να προκύψουν μαγειρικά θαύματα.

Η αλήθεια για τον ρόλο του αυγού στη διατροφή μας
Δίνουμε απαντήσεις σε μύθους και αλήθειες για μία από τις βασικότερες τροφές του ανθρώπου, το αυγό, με τη βοήθεια της Αργυρούλας Τζουγανάτου.

GREEN
Farm to table: Μπλε Καναρίνι
Ο πλούτος της μεσσηνιακής γης στο πιάτο. Ο Κωνσταντίνος Βασιλειάδης στο γαστρο-μαγειρείο του στην Καλαμάτα σερβίρει καθημερινά ένα νέο μενού που χτίζεται με γνώμονα τη διαθεσιμότητα, ανάλογα με τα υλικά που θα φτάσουν από τους τουλάχιστον 40 προμηθευτές του.

Πρώτη ύλη: Αυγοφέτες
Χρυσαφένιες και λαχταριστές, γλυκές ή αλμυρές, αλλά πάντοτε αφράτες, έρχονται από τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία και μιλούν όλες τις γλώσσες του πλανήτη.

Vegan
Ο Παναγιώτης Μαγουλάς έγινε vegan μέσα σε ένα βράδυ, πήγε στο τηλεοπτικό show Dragon’s Den, κέρδισε τους επενδυτές και σε λίγο καιρό ξεκινά τη δική του επιχείρηση, ένα vegan «κρεοπωλείο».

Παραγωγός: Zouras Farm
Από το μικρό κοτέτσι του Χολαργού της δεκαετίας του ’40, που ξεκίνησε μαζί με άλλους δυο-τρεις την ορνιθοτροφία στην Ελλάδα, στα χέρια της τρίτης γενιάς, σε εκείνα των δίδυμων αδελφών Δημήτρη και Μανώλη Ζούρα, εξελίσσεται σε μια από τις πιο δυναμικές εταιρείες.

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πρωινό & brunch
Δοκιμάζουμε φρέσκες ιδέες που δείχνουν ιδιαίτερη αγάπη στην απόλυτη τροφή, το αυγό.

Ετοιμάζουμε: Αυγά μάτια με τσορίθο & πιπεριά τσίλι, Ομελέτα με μανιτάρια & μπρι,«Φουρτάλια» με λουκάνικο, πατάτες & κολοκυθάκια, Τσακλατιστά αυγά με ντοματίνια & ελιές, Αυγά βραστά με ντομάτα, σαλάμι & μαντζουράνα και πολλά άλλα.

Αυγά σε ορεκτικά & σαλάτες
Τα βράζουμε, τα ψήνουμε, τα κάνουμε τουρσί, για να μπαίνουν στο πιάτο μας κάθε μέρα.

Φτιάχνουμε: Κολοκυθοκεφτέδες με αυγά μάτια, Ψητές πατάτες με σύγκλινο & αυγό μελάτο, Πατάτες τηγανητές με πελτέ ντομάτας, αυγά & ξιδάτο λουκάνικο, Φουσκωτή ομελέτα με σπαράγγια & πατάτες και πολλές άλλες λιχουδιές.


Γεύματα
Το αυγό μπαίνει σε κυρίως πιάτα και μας βγάζει από τη ρουτίνα της γευστικής συνήθειας.

Ετοιμάζουμε: Βίδες με πέστο, απάκι & τηγανητό αυγό, Σπανάκι με ντομάτα & αυγά, Bitoque a la russe με μανιτάρια, Κοσκοσέλα, τη σαντορινιά στραπατσάδα, Μπουλέρι, αυγά με πατάτες γιαχνί, Ρύζι με κουρκουμά, λαχανικά & αυγά μάτια κ.ά.


Αυγό το διεθνές
Οι κουζίνες του κόσμου το αγαπούν και δίνουν πιάτα που ξεφεύγουν από τα κλασικά μονοπάτια.

Σερβίρουμε: Σακσούκα (Shakshuka), Σκωτσέζικα αυγά, Αυγά μπένεντικτ, Ταρτάρ μοσχαρίσιο, «Αυγά σε μια τρύπα» (Egg-in-a-hole) και πολλά άλλα νόστιμα.


Γλυκά με μήλα & αχλάδια
Ο Στέλιος Παρλιάρος μας ετοιμάζει επιδόρπια με τα εμβληματικά φρούτα του φθινοπώρου.

Μους γιαούρτι με καραμελωμένα αχλάδια, Τάρτα με βρώμη & μήλα, Τάρτα με ροκφόρ & αχλάδια, Τάρτα μήλου, Κέικ με σοκολάτα & αχλάδια & Τάρτα με κομπόστα μήλου

Olive. Φαγητό με ψυχή!

3. To συναρπαστικό μπεστ σέλερ του John Connolly
«Ο μαύρος άγγελος»

Τα εγκλήματα του πολέμου δεν σταματούν ποτέ να βασανίζουν και να δηλητηριάζουν την ψυχή των ανθρώπων. Από το τέλος του Β’ ΠΠ έχουν περάσει σχεδόν 80 χρόνια, όμως τα φαντάσματα που ακόμη διψούν για αίμα και εκδίκηση, δεν γερνούν ποτέ.

Το υπερβατικό στοιχείο, δηλαδή η κατάργηση των συνόρων ανάμεσα στον κόσμο των ζωντανών και σε εκείνο των φαντασμάτων, είναι κυρίαρχο στον «Μαύρο Άγγελο», ένα από τα πιο συναρπαστικά και αριστοτεχνικά γραμμένα θρίλερ του John Connolly. Σε αυτό το μυθιστόρημα, ένα σύγχρονο έγκλημα στις ΗΠΑ συνδέεται με κάποια φοβερά, απολύτως αποτρόπαια γεγονότα που συνέβησαν προς το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ευρώπη. Αυτό ανακαλύπτει σταδιακά, προς μεγάλη του έκπληξη, ο ιδιωτικός ντετέκτιβ Τσάρλι Πάρκερ, ο αγαπημένος ήρωας του John Connolly.

Υπήρχε μια εκκλησία στην Ανατολική Ευρώπη, στη διακόσμηση της οποίας είχε χρησιμοποιηθεί ό,τι πιο μακάβριο -ανθρώπινα οστά. Κι αυτός ο ναός, εντελώς μυστηριωδώς, συνδέεται με το μακελειό που είχε λάβει χώρα σε ένα γαλλικό μοναστήρι το 1944. Η άκρη του νήματος, στην αρχή της ιστορίας που διηγείται ο Connolly, είναι δεμένη με μια πόρνη, η οποία εξαφανίζεται ξαφνικά από τους δρόμους της Νέας Υόρκης. Η μητέρα της ζητά τη βοήθεια του Τσάρλι Πάρκερ για να την εντοπίσει και εκείνος ανταποκρίνεται θετικά, παρά το ότι διακρίνει αμέσως ότι το να βρει μια εξαφανισμένη εκδιδόμενη γυναίκα στη μεγαλύτερη αμερικανική μητρόπολη είναι από δύσκολο έως αδύνατον. Όμως, για τη συγκεκριμένη υπάρχει ένας επιπλέον λόγος που ωθεί τον Πάρκερ να προσπαθήσει: Η γυναίκα είναι συγγενής του Λούις, ενός από τους καλύτερους φίλους του Τσάρλι Πάρκερ. Έχοντας τους δικούς του δαίμονες να τον κυνηγούν, από τότε που δολοφονήθηκαν η σύζυγος και το παιδί του, ο Πάρκερ αρχίζει την αναζήτηση. Και ένα από τα πρώτα στοιχεία που ανακαλύπτει, είναι ότι το κλειδί βρίσκεται στα χέρια του «Μαύρου Άγγελου». Ενός αντικειμένου που μπορεί να σκοτώσει ανά πάσα στιγμή -ίσως γιατί δεν είναι απλώς ένα «αντικείμενο».

John Connolly, ο «Ιρλανδός Στίβεν Κινγκ»
Δημιουργός δεκάδων μυθιστορημάτων μυστηρίου και φαντασίας, ο John Connolly είναι ένας από τους πιο διάσημους και επιτυχημένους σύγχρονους συγγραφείς. Τα περισσότερα από τα βιβλία του έχουν κατακτήσει το παγκόσμιο κοινό και φιγουράρουν συχνά στον κατάλογο των διεθνών best seller, με πωλήσεις εκατομμυρίων αντιτύπων.

Ο Connolly είναι επίσης ιδιαίτερα δημοφιλής στο ελληνικό κοινό, χάρη στις μεταφράσεις συναρπαστικών μυθιστορημάτων όπως «Στο λευκό δρόμο», «Ο Μαύρος Άγγελος», «Το βιβλίο των οστών», «Φονικό είδος» κ.α.

Ένα από τα έργα του John Connolly έχει μεταφερθεί στον κινηματογράφο το 2009, σαν ταινία υπό τον τίτλο «Κραυγή αγωνίας» με πρωταγωνιστή τον Κέβιν Κόστνερ.

4. To διεθνές lifestyle περιοδικό GALA
και με την έκδοση των 2,00€

To Gala είναι ένας εμβληματικός τίτλος με διεθνή ακτινοβολία, που ήδη κυκλοφορεί σε πέντε χώρες του κόσμου. Παράγει περιεχόμενο υψηλής ποιότητας, συνεργάζεται με διεθνείς φωτογράφους και καταξιωμένους δημοσιογράφους ενώ δημιουργεί παγκόσμιες αποκλειστικότητες με ρεκόρ αναδημοσιεύσεων στα social media.
Το Gala είναι ένα περιοδικό που έχει ταυτιστεί με την αισθητική αρτιότητα, την αξιοπιστία και το αυθεντικό στυλ, στοιχεία που το κάνουν να διαφέρει.

Το Gala, η πιο πολυτελής έκδοση που έγινε ποτέ, κυκλοφορεί τόσο με την απλή έκδοση της εφημερίδας (2,00€) όσο και με την έκδοση με τις προσφορές (4,25€) και αποτελεί το κεντρικό ένθετό της εφημερίδας, που απευθύνεται σε γυναίκες και άντρες αναγνώστες.

Όσοι από εσάς επιλέξουν να αγοράσουν την απλή έκδοση του ΘΕΜΑτος (2€) αυτήν την εβδομάδα παίρνουν :

1. Την εφημερίδα.

2. To διεθνές lifestyle περιοδικό GALA
και με την έκδοση των 2,00€

To Gala είναι ένας εμβληματικός τίτλος με διεθνή ακτινοβολία, που ήδη κυκλοφορεί σε πέντε χώρες του κόσμου. Παράγει περιεχόμενο υψηλής ποιότητας, συνεργάζεται με διεθνείς φωτογράφους και καταξιωμένους δημοσιογράφους ενώ δημιουργεί παγκόσμιες αποκλειστικότητες με ρεκόρ αναδημοσιεύσεων στα social media.
Το Gala είναι ένα περιοδικό που έχει ταυτιστεί με την αισθητική αρτιότητα, την αξιοπιστία και το αυθεντικό στυλ, στοιχεία που το κάνουν να διαφέρει.

Το Gala, η πιο πολυτελής έκδοση που έγινε ποτέ, κυκλοφορεί τόσο με την απλή έκδοση της εφημερίδας (2,00€) όσο και με την έκδοση με τις προσφορές (4,25€) και αποτελεί το κεντρικό ένθετό της εφημερίδας, που απευθύνεται σε γυναίκες και άντρες αναγνώστες.

3. Το εβδομαδιαίο περιοδικό «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ», με 32 σελίδες με πρωτότυπα και αδημοσίευτα σταυρόλεξα και sudoku.
Και αυτή την Κυριακή με το ΘΕΜΑ -στην απλή έκδοση των 2 ευρώ- ένα περιοδικό 32 σελίδων για τον ελεύθερό σας χρόνο.
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ, ένα περιοδικό με πρωτότυπα και αδημοσίευτα ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΑ και SUDOKU έξυπνα, εύκολα, μέτρια, δύσκολα, πολύ δύσκολα, κανονικά, σκανδιναβικά, αμερικανικά, τριφασικά, από τους καλύτερους επαγγελματίες δημιουργούς, για να γυμνάζετε το μυαλό σας.