Άκης Πετρετζίκης Μαγειρεύουμε στο Air Fryer Μέρος Β΄ Επειδή το τεύχος Μαγειρεύουμε στο Air Fryer Μέρος Α΄εξαντλήθηκε, αυτή την Κυριακή μπαίνουμε ξανά στην κουζίνα μας και Μαγειρεύουμε στο air fryer!

46ο τεύχος!
Θα της πάρουμε τον αέρα… ξανά!

Ποιανής; Μα της φριτέζας αέρος, φυσικά! Πώς; Ανακαλύπτοντας ακόμα περισσότερες συνταγές, οι οποίες μπορούν να μας εξασφαλίσουν ένα εύκολο και νόστιμο γεύμα με (σχετικά) λιγότερα λιπαρά. Λέμε «σχετικά», μια και αυτό δεν εξαρτάται μόνο από τις λιπαρές ουσίες που χρησιμοποιούμε για να μαγειρέψουμε, αλλά από το σύνολο των συστατικών που βάζουμε στο φαγητό ή το γλυκό μας.

Ακόμα ένα τεύχος, λοιπόν, γεμάτο απολαυστικές συνταγές μαγειρεμένες στη φριτέζα αέρος έρχεται στα χέρια σας επειδή… μόνο ένα δεν είναι αρκετό! Η φριτέζα αέρος αποτελεί -πλέον- μια αγαπημένη συσκευή. Κάποιοι την ανακαλύπτουν τώρα, ενώ άλλοι επιθυμούν να γνωρίσουν μια διαφορετική πλευρά της, χρησιμοποιώντας τη για να ετοιμάσουν πιάτα που ούτε καν είχαν φανταστεί! Σας έχουμε υπέροχα νέα: όπως στο προηγούμενο τεύχος, έτσι και σε αυτό, υπάρχουν πεντανόστιμες συνταγές για όλους – και για εκείνους που ξέρουν, αλλά και για όσους θέλουν να μάθουν.

Μέσα από τις σελίδες που ακολουθούν, λοιπόν…
• Δίνουμε… άλλον αέρα στο brunch μας.
• (Ξανά)ανακαλύπτουμε τα ορεκτικά μας.
• Μαγειρεύουμε με άλλο… αέρα.

Κι αν νομίζετε ότι τελειώνουμε εδώ, κάνετε λάθος…
• Ακολουθούν τα γλυκά μας.

Ξεφυλλίστε το απολαυστικό μας τεύχος και βρείτε:

Brunch
Μικρά και νόστιμα
Στις σελίδες που ακολουθούν, μοιραζόμαστε μαζί σας συνταγές οι οποίες θα αναβαθμίσουν το κολατσιό μας, θα ενισχύσουν με τον καλύτερο τρόπο το brunch μας, θα μας λύσουν τα χέρια κάθε φορά που θέλουμε να ετοιμάσουμε μια σπιτική αλμυρή ή γλυκιά λιχουδιά για να χαλαρώσουμε μόνοι ή με παρέα ένα κυριακάτικο πρωινό στο σπίτι. Το brunch αποκτά άλλη διάσταση και το μυστικό του -αυτή τη φορά- πλανιέται… στον αέρα!

Ζουμερά French toast και Croque madame, «φουρνίζουμε» δύο διαφορετικά είδη ψωμιού και ετοιμάζουμε μια απολαυστική ομελέτα με μανιτάρια, πατάτες και κατσικίσιο τυρί.

Ορεκτικά
Κάθε… αρχή και νόστιμη!
Μπαίνουμε στην κουζίνα, ανοίγουμε τη φριτέζα αέρος και κάνουμε τα… μαγικά μας. Τι φτιάχνουμε; Τις αγαπημένες μας συνταγές, ακόμα πιο απολαυστικές! Ετοιμάζουμε τα καλύτερα ορεκτικά (πολλά από τα οποία θα μπορούσαν να σταθούν και ως κυρίως πιάτο) και ανακαλύπτουμε τα μυστικά ενός νέου τρόπου μαγειρικής : τη μαγειρική στη φριτέζα αέρος! Γιατί μας αρέσει; Επειδή μας βοηθάει να δημιουργήσουμε νόστιμα φαγητά εύκολα και οικονομικά!

Αγαπημένα κεφτεδάκια, πατάτες bravas, «πειραγμένο» κουνουπίδι (ίσως το πιο νόστιμο που έχετε δοκιμάσει), BBQ ribs και η απόλυτη πίτσα special…

7+1 συμβουλές μαγειρικής στο Air Fryer
Ακολουθώντας κάποια απλά -αλλά βασικά- βήματα, όχι μόνο θα μπορέσουμε να μαγειρέψουμε στη φριτέζα αέρος, αλλά θα καταφέρουμε -πραγματικά- να απογειώσουμε τις παρασκευές μας!

Κυρίως πιάτα
Ένα γεύμα για κάθε ημέρα
Εύκολα, βολικά, νόστιμα. Αυτές είναι οι τρεις βασικές λέξεις οι οποίες περιγράφουν τις συνταγές που ακολουθούν. Τα βήματα που ακολουθούμε για την παρασκευή της καθεμίας μάς οδηγούν σε απίστευτα γευστικά πιάτα, τα οποία έχουν τη δύναμη να μας μαζέψουν όλους γύρω από το τραπέζι, να μας χορτάσουν και να κερδίσουν μια θέση στη λίστα με τις αγαπημένες μας συνταγές.

Σουβλάκια κοτόπουλου, ψητό σολομό με maple syrup, μοσχαρίσιες μπριζόλες, sesame chicken και… -δεν θα το πιστέψετε- έναν λαχταριστό ΜΟΥΣΑΚΑ!

Γλυκά με… άλλο αέρα
Στην ενότητα αυτή βλέπουμε πώς η φριτέζα αέρος μπορεί να λειτουργήσει ως ένας άψογος φούρνος και να ψήσει άψογα όχι μόνο τις αλμυρές, αλλά και τις γλυκές συνταγές μας! Το αποτέλεσμα; Καταφέρνουμε να ετοιμάσουμε νόστιμα γλυκά, εύκολα, γρήγορα και πιο οικονομικά (απ’ ό,τι αν θα τα ψήναμε στον φούρνο της κουζίνας μας).

Cheesecake, Μηλόπιτα, τούρτα σοκολάτας, carrot cake, donuts και κέικ σοκολάτας.

Και μην ξεχνάτε: Τα υλικά, η προετοιμασία και η εκτέλεση κάθε συνταγής, από το άλφα έως το ωμέγα, εύκολα και απλά, σαν να είμαστε μαζί με τον Άκη στην κουζίνα.

Αυτή την Κυριακή με το Πρώτο Θέμα!
Μην το χάσετε!